מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שלושאמא15/01/2015
בן השלוש שלי ילד עם המון אנרגיות ומרץ. התחיל גן רק השנה. מתקשה לשבת במפגשים. מתקשה לשחק בתוך הגן בזמן המשחק החופשי. עובר ממקום למקום כי דעתו מוסחת בקלות בגלל כל הרעש ועודף האפשרויות. לא תמיד קשוב או שאולי לא שומע - עבר בדיקת שמיעה תקין אך יש נוזלים באוזן שמאל. הרופאה אמרה לחכות שיעבור ולבוא לביקורת. הוא מסוגל לשאול שאלה שוב ושוב גם אם עניתי ואני לא בטוחה אם הוא לא שמע את התשובה או שפשוט הוא לא מקשיב.
יש לו חוש ריח מפותח מאוד שיכול לגרום לו לא לרצות להיכנס למקום חדש בגלל ריח לרא מוכר. אני מתלבטת מה לעשות. היה באבחון דרך הקופה אבל הרגיש לי מאוד לא מקצועי ושוקלת אבחון פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלוש - תגובה
16/01/2015אמא יקרה שלום,
לפי התמונה שאת מתארת, צריך לשקול אפשרות של הפרעת קשב. אפשר לנסות לטפל גם בגיל זה, בדרך פסיכולוגית, ע"י הדרכה שלך ואולי גם של הגננת. לכן חשוב שייערך אבחון.
אני תמיד מעדיפה מקום ציבורי, בגיל זה - עדיף מכון להתפתחות הילד, שם נמצא צוות רב-מקצועי, שעובד במשותף, ובמידת הצורך ניתן לקבל טיפולים מסודרים והתייעצות עם כמה אנשי מקצוע, כולל קלינאית תקשורת, מרפאת בעיסוק ורופא.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא16/01/2015כמו שכתבתי הוא כן עבר אבחון במכון להתפתחות הילד של הכללית. הם אמרו שהכל תקין תואם גיל וכשנבוא שוב עוד חצי שנה. לי הרגיש לא מקצועי האבחון. בגלל זה שוקלת ללכת למכון פרטי. את לא ממליצה? כדאי כן לחכות חצי שנה ולבטוח באבחון שנעשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
17/01/2015שוב שלום,
לא ברור לי מדוע התרשמת שהאבחון "אינו מקצועי". ייתכן שהוא לא היה כפי שציפית.
אין גם להסתיר, שלא כל הצוותים הם באותה רמה. יחד עם זאת, באופן כולל, אמרתי שאני מעדיפה את האבחון במערכת הציבורית, במכון להתפתחות הילד, ונימקתי מדוע.
היתר הוא לשיקולך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
אמא17/01/2015מה זה מכון להתפתחות הילד בשרות ציבורי? האם המכונים של קופות החולים נכללים בזה? איפה אני מוצאת מכון ציבורי כזה שקרוב אלינו? (גרים ברמלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה - תגובה
17/01/2015כן, בהחלט. הכוונה היא למכונים שנמצאים בבתי-חולים או של קופות החולים. למשל, יש מכון גדול וטוב באסף הרופא, אני מניחה ששלחו אותך למכון של הקופה שלך שקרוב לביתך. יש גם מכונים פרטיים, אבל אלה יקרים, ורובם פחות טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)