בן שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שלוש
    אמא
    15/01/2015

בן השלוש שלי ילד עם המון אנרגיות ומרץ. התחיל גן רק השנה. מתקשה לשבת במפגשים. מתקשה לשחק בתוך הגן בזמן המשחק החופשי. עובר ממקום למקום כי דעתו מוסחת בקלות בגלל כל הרעש ועודף האפשרויות. לא תמיד קשוב או שאולי לא שומע - עבר בדיקת שמיעה תקין אך יש נוזלים באוזן שמאל. הרופאה אמרה לחכות שיעבור ולבוא לביקורת. הוא מסוגל לשאול שאלה שוב ושוב גם אם עניתי ואני לא בטוחה אם הוא לא שמע את התשובה או שפשוט הוא לא מקשיב.
    יש לו חוש ריח מפותח מאוד שיכול לגרום לו לא לרצות להיכנס למקום חדש בגלל ריח לרא מוכר. אני מתלבטת מה לעשות. היה באבחון דרך הקופה אבל הרגיש לי מאוד לא מקצועי ושוקלת אבחון פרטי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש

הוספת תגובה

• בן שלוש - תגובה

16/01/2015

אמא יקרה שלום,
    לפי התמונה שאת מתארת, צריך לשקול אפשרות של הפרעת קשב. אפשר לנסות לטפל גם בגיל זה, בדרך פסיכולוגית, ע"י הדרכה שלך ואולי גם של הגננת. לכן חשוב שייערך אבחון.
    אני תמיד מעדיפה מקום ציבורי, בגיל זה - עדיף מכון להתפתחות הילד, שם נמצא צוות רב-מקצועי, שעובד במשותף, ובמידת הצורך ניתן לקבל טיפולים מסודרים והתייעצות עם כמה אנשי מקצוע, כולל קלינאית תקשורת, מרפאת בעיסוק ורופא.
    כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אמא
    16/01/2015

כמו שכתבתי הוא כן עבר אבחון במכון להתפתחות הילד של הכללית. הם אמרו שהכל תקין תואם גיל וכשנבוא שוב עוד חצי שנה. לי הרגיש לא מקצועי האבחון. בגלל זה שוקלת ללכת למכון פרטי. את לא ממליצה? כדאי כן לחכות חצי שנה ולבטוח באבחון שנעשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

17/01/2015

שוב שלום,
    לא ברור לי מדוע התרשמת שהאבחון "אינו מקצועי". ייתכן שהוא לא היה כפי שציפית.
    אין גם להסתיר, שלא כל הצוותים הם באותה רמה. יחד עם זאת, באופן כולל, אמרתי שאני מעדיפה את האבחון במערכת הציבורית, במכון להתפתחות הילד, ונימקתי מדוע.
    היתר הוא לשיקולך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה

אמא
    17/01/2015

מה זה מכון להתפתחות הילד בשרות ציבורי? האם המכונים של קופות החולים נכללים בזה? איפה אני מוצאת מכון ציבורי כזה שקרוב אלינו? (גרים ברמלה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה - תגובה

17/01/2015

כן, בהחלט. הכוונה היא למכונים שנמצאים בבתי-חולים או של קופות החולים. למשל, יש מכון גדול וטוב באסף הרופא, אני מניחה ששלחו אותך למכון של הקופה שלך שקרוב לביתך. יש גם מכונים פרטיים, אבל אלה יקרים, ורובם פחות טובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו