בעיות רגשיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות רגשיות
    שרי
    19/01/2015

שלום רב,
    בני בן שלוש וחצי והוא בעלי עיכוב התפתחותי כללי ועל כן מצוי בגן למעוכבי התפתחות. אחרי שיחה עם הגננת ומהכרותי, מן הסתם, איתו נראה שחלק מקשייו נובעים מבעיות רגשיות, למשל: קשה לו עם שינוי בסדר היום בגן או מגיב בבכי כמתבקש לאסוף צעצועים או כשמתבקש לבצע מטלה שקשה לו. איך אני יכולה לעזור לו? הוא ילד חברותי מאוד ותמיד במרכז העניינים בגן וההתנהגות הזו עלולה להשפיע על הקשרים החברתיים בעתיד. יש לו גם לעיתים ניתוקים כאלה לכמה שניות בזמן המפגשים. האם כל אלה יכולים להצביע על קשיים בקשב וריכוז? האם יש קשר? תודה וסליחה על המגילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות - תגובה

20/01/2015

שרי שלום,

לגבי הקשיים בהתנהלות הילד - הם יכולים לנבוע משתי סיבות :
    א. מקושי שלו בהתארגנות, שהוא חלק מהעיכוב ההתפתחותי הכללי.
    ב. הבכי יכול להיות תגובה של תסכול, כשהילד מרגיש באמת שקשה לו, או שאיננו מצליח כמו יתר הילדים.
    לגבי שתי הסיבות - אני בטוחה שמטפלים בהן, כחלק מתכנית הטיפול בילד. בדיוק לשם כך הוא בגן מיוחד, שיש בו קבוצת ילדים קטנה, ויש צוות מקצועי שמגיע ומטפל בכל ילד גם באופן פרטני וגם כקבוצה.
    אני מציעה לך לא להיבהל ולחכות בסבלנות. במהלך הטיפולים השנה הילד אמור להתקדם, והקשיים אמורים להצטמצם.

לגבי ה"ניתוקים" - זה מצריך בירור נוירולוגי. דברו עם נוירולוג-ילדים שמלווה אתכם.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו