מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה מינית?רעות31/01/2015
אם כששני ילדים- בן ובת בגילאי 9 מתפשטים, נוגעים אחד בשני באיברי מין וישנה חדירה שלו בה..האם זו פגיעה או האם זו התנהגות של סקרנות מינית נורמלית ולגיטימית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה מינית? - תגובה
31/01/2015רעות שלום,
נראה לי שזה קצת יותר מסקרנות נורמלית. זו התנהגות שמוכרת בסביבות גיל 5, כאשר יש אז באמת גילוי של אברי הגוף, ותשומת-לב לשוני שבין בן לבת. בגיל 9, רוב הילדים כבר מבינים שאסור לנגוע בגופו של מישהו אחר, בוודאי לא באברים המוצנעים.
לכן, נדמה לי שמדובר בילדים שרואים יותר מדי סרטים בעלי תוכן מיני, ו/או חשופים למגע מיני של מבוגרים בסביבה שלהם.
בהחלט כדאי לשוחח עם ילדים אלה ולהסביר להם, מדוע ההתנהגות שלהם לא תקינה.
כל טוב, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הילד היה חשוף כנראה
רעות31/01/2015לתכנים כאלו כי הילדה לא נחשפה למיניות כזו אלא הכירה זאת דרכו.
זה קרה לפני הרבה שנים..והילדה היא אני. אני זוכרת שהוא היה משכנע אותי שהוא יעשה את זה לקצת ואני הסכמתי. זה תמיד היה ביוזמתו ואני זוכרת שהיו פעמים שהרגשתי שזה לא בסדר ואני לא רוצה. לא זכור לי אבל שאמרתי לו שיפסיק.
השאלה אם זה קורה בגיל כלכך מוקדם האם זו נקרא פגיעה מינית? אם אכן זה לא משהו תקין..אז איך ניתן להגדיר את ההתנהגות? אני פשוט זקוקה למישהו שיבהיר לי האם נפגעתי או האם שיתפתי פעולה עם התנהגות לא תקינה ואז אין כאן שום פגיעה של שום צד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הילד היה חשוף כנראה - תגובה
01/02/2015רעות שוש שלום,
עכשו את מעלה שאלות שהן מהתחום המשפטי, ואני אינני מומחית לכך. "פגיעה מינית" היא בהגדרה מערכת של יחסי-מין בכפייה, כאשר אחד הצדדים איננו רוצה בכך. עם זאת, לא ברור לי מה מעמדו של ילד בן 9 בעניין זה. האם הוא בר-אישום ??? ישנה גם שאלה לגבי ודאות הזכרון שלך, כילדה, ולאחר הרבה שנים.
אם כוונתך לפתוח תיק תלונה, עלייך לפנות למשטרה, ואז בוודאי תעברי חקירות שינסו לבחון את הזכרונות שלך, מול הזכרונות של אותו ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)