מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא נחהילה15/04/2015
שלום יוכי,
בני בן שנה ועשרה חודשים.
הוא תזזיתי , נמרץ ולא נח לרגע.
הכוונה שלי, שהוא חייב כל הזמן להתעסק במשהו- אם זה צעצועים, אם זה לקפוץ על הספה, להעלות על הכיסאות , להפוך את הכיסאות, להשתולל אם אח שלו הגדול, לנסוע על אופניים , לשחק מחבואים ושנייה אחת לא נח!
משחקים המצריכים ריכוז כמו בנייה, ציור, השחלה וכדומה- בכלל לא מעניינים אותו ואם הוא כבר מוכן אז לדקה שתיים ולא יותר.
מלבד זה, כחלק מהתנועה הבלתי פוסקת שלו, הוא לא מקשיב ל-90 אחוז ממה שאומרים לו. נניח רוצה לצאת החוצה לשחק ואני אומרת לו שאי אפשר כי יורד גשם וקר- זה בכלל לא חודר אליו. והוא מתעקש , נופל על הרצפה, רוקע וצורח ומסרב להקשיב.
מה עושים? מתי יירגע אם בכלל? אפילו לשבת לאכול הוא לא מוכן, חייב להסתובב ואם מבקשים ממנו הוא מתעלם וממשיך בשלו או נכנס להתקף קריז.
עזרי לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
הילה15/04/2015דרך אגב, האם זה נורמלי שהוא לא מתעניין במשחקי הרכבה, השחלה, ציור וכדומה ורק רוצה להשתולל ולשחק משחקים אתלטים? ( מאוד אוהב גני משחקים, מגלשות, לטפס, לקפוץ, לרוץ, משחקי מחבואים) גם שאני מנסה לשבת איתו ואני כל הזמן, זה לא מחזיק מעמד יותר מכמה דקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו - תגובה
16/04/2015מור שלום,
זהו גיל, שבו עדיין הפעלתנות-יתר היא נורמטיבית : באופן טבעי, הילד עדיין מתעניין בעיקר בתנועה במרחב, ולא במשחקי שולחן (כמו הרכבה), טווח-הקשב הוא עדיין קצר, וגם התגובות הרגשיות של כעס הן אופייניות, כי הילד עדיין מתקשה לווסת את רגשותיו.
אין הרבה מה לעשות בגיל זה, אבל חשוב לשבת עם הילד 5 דקות, פעמיים-שלוש ביום ולעשות איתו משהו מובנה (כמו הרכבת מגדל, השחלה) כדי שיתחיל ללמוד לשבת ולפעול בצורה מסודרת. יתר הזמן - תני לו להיות פעיל, בתנועה.
יחד עם זה כדאי לעקוב, ולצפות שסביב גיל שנתיים לערך הוא יתחיל להרגע, ויהיה יותר מוכן לשבת ולשחק, ואפילו לשמוע שיר או סיפור קצר. אם זה לא יקרה, צריך יהיה לבדוק אם לא מדובר בהיפראקטיביות, שתצריך טיפול בהמשך.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)