דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור
    הילה
    28/04/2015

שלום יוכי,

בתי בת שנתיים. החלה לדבר בחודש האחרון.
    מדברת בהברה אחת ומתכוונת גם לדברים רבים ( שאנו מבינים את כוונתה) כגון: צה- החוצה, חולצה, צב או לדוגמה כה- שמיכה, חתול , כדור
    מידי פעם משתמשת בשתי הברות כשמדובר במילה שהצליל בה חוזר כגון- פרפר: פהפה, במבה- בבה וכו.
    מספר דברים מטרידים אותי, אשמח לדעתך בעניין-
    1. האם טבעי שהיא שהיא מדברת בהברה קצרה אחת בלבד?
    כלומר, למה את המילה כדור היא לא אומרת - דור או חתול - תול?
    2. אני מלמדת אותה מילים חדשות כל הזמן, היא חוזרת אחרי, היא גם משתמשת בהן ואז לפתע הן כאילו נעלמות לה. נניח לימדתי אותה במבה , וכשהיא רואה אז היא מבקשת או אומרת ולפני כמה ימים כשהיא ראתה ורצתה ושאלתי אותה מה זה, אז היא אמרה אמ- אמ ( אוכל). חזרתי ואמרתי לה במבה ושוב היא אמרה אמאמ. איך תרחיב את את אוצר המילים שלה, אם היא מאבדת אותם? אני מודאגת.
    תודה על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

28/04/2015

מאיה שלום,
    הדיבור מתחיל פעמים רבות בהיגוי של ההברה האחרונה בלבד (כי היא ההברה המודגשת בעברית), וזה בסדר. אבל יחסית לגיל שנתיים, יש עדות לאיחור כלשהו. לכן, הייתי מבקשת התייעצות עם קלינאית תקשורת, וגם עושה בדיקת שמיעה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו