מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצביעהילה28/04/2015
שלום ד״ר בן נון,
מבקשת להתייעץ איתך על בני בן השנתיים.
בני לא מצביע. לא מצביע על חפצים, או תמונות, או בכלל.
אם אני מסכמת את מספר ההצבעות שהיו לו, אפשר לספור על יד אחת.
הדבר התמוה בעניין שאם אני קוראת לו ספר ואשאל אותו שאלה , הוא יענה. אם אראה לו תנועה שקשורה לסיפור , הוא יחזור אחריי וגם בפעם הבאה שאקרא לו הוא מיד יעשה את התנועה , ( נניח פרפר עף גבוה) אבל אם אם אשאל אותו איפה , נניח , איפה רכבת? דממה.
אני לא מצליחה להבין את הפער הזה.
אני מראה לו שוב ושוב, שואלת ואומרת את התשובה. מצביעה על התשובה , לוקחת לו את היד ( אני מרגישה שכשאני לוקחת לו את היד זה לא נעים לו) .
כנל גם בפאזלים- איפה פרה? כלום, אין התייחסות.
מה יש לו?
האם זאת בעיה בתפיסה המרחבית?
האם זה קושי למידה?
חברה שלי אמרה לי שהבן שלה בן ה-4 יש בדיוק אותו הדבר ורק עכשיו החל להשתפר. אמרה לי שקוראים לזה - דיספרקציה. קראתי ולא מסתדר לי. הבנתי כי זה קושי בתכנון, לא מסתדר לי עם ילד שלא מצביע אבל מחקה תנועות.
מה עושים? האם צריך לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצביע - תגובה
28/04/2015מאיה שלום,
יש ילדים שלא מצביעים, אלא מגיבים לשאלה בתשובה מילולית. זה כאילו הם מבינים את התנועה כלא שייכת לעולם המלים, אם אפשר להסביר זאת.
לפי התיאור שלך, הילד תקין ומפותח כפי גילו, ולא הייתי מתעסקת בכך. לא חייבים להצביע.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)