לא מצביע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מצביע
    הילה
    28/04/2015

שלום ד״ר בן נון,

מבקשת להתייעץ איתך על בני בן השנתיים.
    בני לא מצביע. לא מצביע על חפצים, או תמונות, או בכלל.
    אם אני מסכמת את מספר ההצבעות שהיו לו, אפשר לספור על יד אחת.
    הדבר התמוה בעניין שאם אני קוראת לו ספר ואשאל אותו שאלה , הוא יענה. אם אראה לו תנועה שקשורה לסיפור , הוא יחזור אחריי וגם בפעם הבאה שאקרא לו הוא מיד יעשה את התנועה , ( נניח פרפר עף גבוה) אבל אם אם אשאל אותו איפה , נניח , איפה רכבת? דממה.
    אני לא מצליחה להבין את הפער הזה.
    אני מראה לו שוב ושוב, שואלת ואומרת את התשובה. מצביעה על התשובה , לוקחת לו את היד ( אני מרגישה שכשאני לוקחת לו את היד זה לא נעים לו) .
    כנל גם בפאזלים- איפה פרה? כלום, אין התייחסות.
    מה יש לו?
    האם זאת בעיה בתפיסה המרחבית?
    האם זה קושי למידה?
    חברה שלי אמרה לי שהבן שלה בן ה-4 יש בדיוק אותו הדבר ורק עכשיו החל להשתפר. אמרה לי שקוראים לזה - דיספרקציה. קראתי ולא מסתדר לי. הבנתי כי זה קושי בתכנון, לא מסתדר לי עם ילד שלא מצביע אבל מחקה תנועות.
    מה עושים? האם צריך לטפל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מצביע

הוספת תגובה

• לא מצביע - תגובה

28/04/2015

מאיה שלום,
    יש ילדים שלא מצביעים, אלא מגיבים לשאלה בתשובה מילולית. זה כאילו הם מבינים את התנועה כלא שייכת לעולם המלים, אם אפשר להסביר זאת.
    לפי התיאור שלך, הילד תקין ומפותח כפי גילו, ולא הייתי מתעסקת בכך. לא חייבים להצביע.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו