אין הצבעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין הצבעה
    עדי
    21/05/2015

שלום רב,
    בני בן 1.3 גיל מתוקן 1.1 ( נולד פג ויש לו תאומה). עידו ילד מגיל צעיר מתקשר נהדר עם הסביבה ילד מאד חברותי וחייכן, עושה ג׳סטות כמו ביי ביי וכפיים ו״ותרימי אותי״, מאד אוהב לחבק ולנשק. אוהב מאד לשחק יודע לבנות מכדל מארבע קוביות, מסיע מכוניות, יודע להכניס צורות לתוך קופסא ולהוציא, הוא משחק בכדור איתי ועם אחותו ונהנה לשמוע מוזיקה לרקוד. הוא עוד חא הולך לבד אלא רק עם תמיכה.
    העניין הוא שהוא לא מצביע עם האצבע המורה ( אולי חמש פעמים ראיתי שהצביע עם האצבע). אם אני שואלת איפה אור הוא מושיט את כל היד, אם אני מחזיקה ביסקויט ביד אחת ובמבה בשנייה ושואלת אותו מה הוא רוצה הוא מושיט את כל היד לכיוון מה שהוא רוצה. האם זה תקין? אני יודעת שהצבעה היא שלב חשוב בהתפתחות, איך אפשר לעודד הצבעה?
    שאלה נוספת מבחינת הכרת חלקי גוף, כשאני שואלת אותו איפה ראש הוא שם ידיים על הראש כנל לגבי בטן רגליים וידיים
    האם תקין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אין הצבעה

הוספת תגובה

• אין הצבעה - תגובה

21/05/2015

עדי שלום,
    נראה לי שיש לך ילד מפותח להפליא, ואת צריכה להינות ממנו!!!מה שאת מתארת, הוא גרסאות ידועות ומקובלות בהתפתחות ילדים, וזה תקין לחלוטין. הרי אנו אומרים, שלא כל הילדים קוראים את הספר על התפתחות !
    לגבי הצבעה - לא כל הילדים מצביעים, בפירוש לא. והצבעה עם כל היד היא הצבעה לכל דבר ועניין. הרי העיקר הוא הסימון ע"י תנועה של החפץ שהילד מתמקד בו. ולא חשוב איך הדבר נעשה.
    כנ"ל לגבי זיהוי חלקי גוף : עוד יותר מכך - הרי כך אנחנו מלמדים את הילדים : "ידיים על הראש"!!! או "ידיים על מותניים". בהרבה משירי הילדים ההצבעה היא עם כל כף היד, והילד מפנים זאת.
    לסיכום, זה בסדר, וזה תקין וזה נחמד ומיוחד!
    כל טוב וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו