ילד בן 9 עם קשיים שונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 9 עם קשיים שונים
    טל
    10/06/2017

יש לי ילד בן 9 עם מגוון גדול של קשיים. קיבל ריפוי בעיסוק בעבר, קלינאית תקשורת, שחייה טיפולית ורכיבה טיפולית, מאובחן עם בעית קשב ונוטל ריטלין. בביהס הוא מתנהג יפה, שומר על כללים וחוקים, ממושמע והתנהגותו תקינה. משקיע וטוב מבחינת לימודים. יחד עם זאת ישנו קושי חברתי שמלווה אותו כבר המון זמן וקושי זה החמיר בכתה א. בגן היה לו חבר אחד טוב, כמו אח, וכל שאר הילדים היו ברקע. לכתה א עלה לבד, ללא אותו חבר, ועד היום (סוף ב) לא מוצא את עצמו מבחינה חברתית. אף ילד לא מוצא חן בעיניו, בכל אחד הוא מוצא פגם, זאת למרות שבתחילת א המון ילדים חיזרו אחריו והוא דחה את כולם. היום, כשהוא מחפש חבר הוא מאד מתקשה ליצור ולשמר קשר חברי. נראה כאילו הוא אינו מבין סיטואציות חברתיות, או לא יודע לפרש אותם נכון. גם כשאני מנסה להסביר לו מה עשה לא טוב, כיצד עדיף לפעול הוא מתקשה לקבל/ ללמוד. על הרקע הזה יש לנו גם קשיים בבית, כאשר מתנהג בצורה שאינה תואמת לגילו, ואנחנו מנסים להסביר אבל זה נראה כאילו הוא בתוך בועה ואינו מוכן/ רוצה לצאת ממנה, כאילו אינו מבין מה מדברים אליו.
    כמובן שלזה מתלווה בטחון עצמי נמוך מאד והערכה עצמית נמוכה.
    כבר אובדת עצות... אשמח להארה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9 עם קשיים שונים

הוספת תגובה

• ADHD

ד"ר הלית דורי
    11/06/2017

טל הי, מה שאת מתארת זה הילד הקלאסי עם ADHD. משום מה כולם מדברים המון על נושא הקשב וריכוז שאכן הטיפול התרופתי מאוד עוזר לו. אבל הבעיה לא נגמרת כאן. לאבחנה הזו יש עוד כמה נגזרות נלוות. בין היתר קושי בהבנת סיטואציות חברתיות ומכאן קושי ליצור חברויות. וכל העסק יחד (עם נושא הקשב והריכוז) גורמים לירידה בבטחון עצמי.
    בדברים הללו ניתן לעזור לו התנהגותית. זה דורש עבודה והתגייסות שלכם ושלו. אבל נראה לי שאתם לפחות מגוייסים, אך לא ממש יודעים איך לעשות את זה, ועסוקים בלנחש. צריך לפנות למשהו מקצועי שיעזור לכם ולו. כי צריך לדעת מה לעשות. יש מספר ספרים בנושא (כמו "עצור! מורידים הילוך") אפשר להתחיל מזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 עם קשיים שונים

טל
    11/06/2017

אשמח לדעת למי פונים? פסיכולוג? נוירולוג? פסיכיאטר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד"ר הלית דורי
    11/06/2017

טל, מן הסתם זה תלוי באיפה אתם גרים בארץ. יש פסיכולוגים שמטפלים בכך, יש פסיכיאטרים. אני נוטה יותר לכיוון הפסיכולוגים, אבל אולי אני מוטת.
    יש כל מיני שיטות, אני בהקשר הזה יותר בעד CBT, אולי משולב הדרכת הורים.
    ואגב, יש קבוצות חברתיות לשיפור מיומנויות חברתיות. שוב תלוי היכן אתם גרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו