ילד איטי בן 5 ו 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד איטי בן 5 ו 4 חודשים
    רבאב
    16/09/2017

שלום רב,
    הילד שלי בן 5 ו 4 חודשים, אין לו בעיות התפתחות כלשהם, הוא חכם מאוד ועצמאי אך אני מאוד סובלת מהאיטיות שלו במיוחד בזמן האוכל, האכילה שלו מאוד איטית..מוכן להישאר שעתיים ואולי יותר עד שיסיים את הצלחת שלו, לרוב הוא חוזר מהגן עם חלק גדול מהאוכל בקופסה כי לא הספיק לסיים!!! בד"כ אני שואלת אותו מה לשים לו בסנדוויץ' בכדי שיאכל מה שהוא אוהב אך לצערי דבר זה לא עזר, ניסיתי לדרבן אותו באמצעות תמריצים בכל מיני שיטות ע"מ שיזדרז באכילה כמו לוח חיזוקים, להבטיח לו ללכת למקום שהוא אוהב, לקנות לו משחק שהוא רוצה....אך גם ללא כל תועלת
    חשוב להזכיר שבני (3 שנים) האכילה שלו נורמאלית והרבה פעמים אני ובעלי אומרים לבננו הבכור שיסתכל על אחיו בכך שהוא סיים לאכול והוא עדיין לא, למרות שאנו יודעים שזו איננה השיטה הנכונה אך אנו נקלעים למצב שבו העצבים שלנו נגמרו.
    הגננת שלו הלחיצה אותי יותר כשאמרה לי שהיא שמה לב לאיטיות שלו ולאו דווקא באכילה גם בכל מיני פעילויות ואמרה לי שזה יכול להשפיע על יכולותיו ולהעיד על לקות למידה בעתיד!!!
    נא לעזור לי מה אני יכולה לעשות, אני מאוד לחוצה מהנושא הזה ומרגישה חסרת אונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד איטי בן 5 ו 4 חודשים

הוספת תגובה

• איטיות

ד"ר הלית דורי
    19/09/2017

רבאב, מן הסתם את מבינה שכל מה שאתם אומרים/עושים עד כה לא עוזר ולכן רצוי להפסיק ולרדת ממנו בנושא. אם את מודאגת בקשר לגדילה ומשקל, רצוי קודם לבדוק אם אכן יש בעיה רפואית ואם אין, אז לאכול יותר פעמים ביום ארוחות קטנות. מעבר לזה אם יש איטיות כללית שווה לבדוק, בעיקר לקראת כיתה א'. זה לא אומר שיש לקות למידה אבל זה אולי אומר שצריך לתת לו יותר זמן לעשות מטלות ועדיף שידעו את זה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו