בריחת שתן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בריחת שתן
    נורית גבאי
    07/09/2008

בני בן 5 עוד חודשיים, הוא השני שלי ויש לי בן בכור בן 9. הוא נגמל מטיטולים כבר בגיל 2 ושמונה חודשים. מאז הוא לא מרטיב בלילה וקם יבש אבל בשעות היום תוך כדי משחק או כל דבר שמעסיק אותו פתאום בורח לו מעט שתן ורק אז הוא רץ לשירותים ולעיתים גם קקי. כאילו שהוא מתאפק עד שכבר בורח לו מעט. כאשר יש לו קקי הוא רץ בבית בטענה שאין לו אבל רק ברגע האחרון יוצא קצת בתחתון . הייתי רוצה לדעת למה זה קורה לו? והאם יש פתרון לבעיה זו. איך להתנהג איתו? תודה נורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בריחת שתן

הוספת תגובה

• שליטה ביציאות

ד"ר בן-נון
    08/09/2008

נורית שלום, יש ילדים שבעת משחק, במיוחד עם חברים, כל כך שקועים בו, עד שהם שוכחים או מתעלמים מאיתותים שונים של הגוף, כמו רעב, צמא או לחצים של צורך להתרוקן. ייתכן גם, שיש לילד חשש מסויים מההתרוקנות, בעיקר יציאת הצואה, אולי בגלל כאב שהילד הרגיש פעם, ולכן, כאעשר הוא מרגיש לחץ לצאת, הוא נכנס לאי שקט (כפי שאת מתארת, שהוא מתחיל לרוץ בבית) ונמנע מללכת לשרותים. החינוך לגמילה ולשליטה ביציאות הוא כללי, ומתבסס על פיתוח הרגלי יציאה יום-יומיים וקבועים : להרגיל את הגוף, ולהביא את הילד לתודעה, שהולכים לשרותים ומתרוקנים בשעה מסויימת ביום. הדבר נעשה ע"י יזימה של הבאת הילד לשרותים בשעה קבועה כל יום, זמן-מה לאחר ארוחה, בד"כ ארוחת הצהריים, או ארוחת פירות ב-5, בצורה רגועה, בנינוחות, לפני שהוא הולך לשחק עם חברים. יושבים איתו בשרותים כ-10 דקות עד שהוא מסיים. מומלץ להקפיד על ההרגל, גם אם אין יציאה, וגם אם הילד אומר ש"אין לו". כל טוב ובהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

נורית גבאי
    08/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו