קריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריצה
    ג.
    10/09/2008

בני בן ה- 3.4 החל לאחרונה לקרוץ בעין אחת. אחרי מס' פעמים שראיתי זאת במהלך מס' ימים, שאלתי אותו אם משהו מפריע לו בעין והוא אמר שלא. שאלתי למה הוא קורץ בעין והוא לא נתן לי תשובה. אנשים מסביבי אמרו לי שמדובר בדרישה לתשומת לב ושעלי להתעלם- הדבר נראה הגיוני לאור העובדה שנולדה לנו תינוקת לפני 4 חודשים ושאביו (בעלי) טס לחו"ל לעיתים קרובות מטעם העבודה וכעת הוא שוהה בחו"ל כבר כמעט 3 שבועות (הילד לא סובל כלל מחוסר בתשומת לב אולם לפני הלידה הוא היה בן/נכד יחיד) . עם זאת אני מוטרדת מפני שאני יודעת שמהרגלים כאלה קשה מאוד להיגמל. האם זה באמת יכול להיות זעקה לתשומת לב?בעיה פסיכולוגית? מה עושים? האם יש לשלול בעיה בעיניים? האם יתכן שזה קשור לכך שבגיל שנה הוא עבר שטיפה בעיניים בגלל חסימה בצינורית הדמעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריצה

הוספת תגובה

• קריצה

ד"ר בן-נון
    11/09/2008

קריצה היא מין "טיק", כלומר : תנועה לא רצונית. היא בהחלט יכולה לנבוע ממצבי לחץ, ולפעמים, אין לה כל סיבה ברורה. ידוע לנו, שאחוז גבוה של הילדים מפתח "טיקים" בשלב מסויים , והם חולפים מעצמם כעבור מספר חדשים. אל תעירי לילד על כך. זה ממילא לא יעזור. אפשר לבדוק את העיניים, כדי לוודא שאין בעייה ממוקדת בעין. אם הבעייה לא תחלוף תוך 3 ח', התייעצי עם רופא הילדים. שנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו