מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת 10.5 חודשים, זוחלת גחוןנועה04/10/2008
שלום! יש לי תינוקת בת 10.5 חודשים, שוקלת 10 קילו. כבר 3.5 חודשים שהיא זוחלת גחון, בערך באותו שלב היא התחילה לעלות על 6 מידי פעם אבל לא לזחול, ברגע שהיא רוצה להתקדם היא מנחיתה את עצמה על הבטן. לפני 3 שבועות היא התחילה להעמד על רהיטים וקצת ללכת לצידם. אני שמה לב שכשהיא עומדת היא בדרך כלל נשענת עם הבטן על הרהיט. היא יושבת מאוד יציב. עדיין לא מתיישבת לבד. יודעת לרדת מישיבה לשכיבה. אני משתדלת לא לעודד אותה לעמידה, ולא להליכה. חוץ מכשהיא נעמדת בעצמה. אני יודעת שזחילה על 6 חשובה מאוד להתפתחות ולא הייתי רוצה שהיא תדלג על השלב הזה, אבל השאלה היא אם זה תלוי בי.. יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור לה? יכול להיות שזה מראה על קבוצת שרירים חלשה שצריך לעבוד עליה באופן מקצועי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף פרטים על זחילת הגחון
נועה04/10/2008היא זוחלת באופן הבא: קודם כל שתי ידיים ביחד ואז רגליים כשאחת קצת נגררת יותר. בנוסף היא עוברת מכשולים כמו הרגל שלי או כרית בקלות, אבל ברגע שאין מכשול, שוב יורדת לשכיבה על הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה
ד"ר בן-נון05/10/2008נועה שלום, לא כל הילדים זוחלים, ולמיטב ידיעתי, רבים מהמטפלים בתחום התפתחות הילד חושבים שאפשר לדלג על שלב זה, ללא נזק לילד. לא ידוע לי על טיפול הגורם לילד לזחול. גם אינני רואה סיבה להביא אותו לזחילה, אם ההתפתחות המוטורית נראית תקינה, והילד מנסה להיעמד, ומתקדם באופן תקין. אם את בכל זאת לא רגועה, אפשר שתתייעצי עם פיזיותרפיסטית התפתחותית. שנה טובה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)

(1).jpg)