שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לילי
    15/10/2008

שלום רב וכל הכבוד על ניהול הפורום המצויין הזה! יש לי שאלות לגבי התפתחות של בני. בני בן שנה וחודש. מגיל 10 חודשים זוחל על שש . גם להתיישב התחיל באותו זמן שלמד לזחול. התחיל להיעמד לפני כחודש. לפני כשבוע התחיל ללכת ליד ספה, אך עושה זאת רק אם אני שמה משהו מעניין עבורו בקצה שני של ספה ואז הוא עושה צעדים - מגיע ליעד ומרוצה. הוא זוחל במרץ ולא מתעניין בהליכה ...מה שמתריד אותי שהוא כאילו לא מעוניין ללכת בכלל. גם כאשר אני מחזיקה אותו כדי שילך , הוא ישר מקפל רגליים ויורד לזחילה. האם זה עדיין תקין? למה הוא לא רוצה ללכת? האם עלי לפנות ליעוץ כלשהו ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זחילה והליכה

15/10/2008

לילי שלום,

הילד שלך נורמלי לחלוטין, והוא גם מראה לך שהוא נבון : כלומר, אם אין לו סיבה טובה ללכת (כדי להשיג חפץ שהוא רוצה), הוא מעדיף לעשות מה שיותר נוח לו, כלומר : לזחול.

כפי שאני מנסה להסביר כאן, כל התקדמות של הילד היא תהליך למידה, ותהליך הבשלה של מערכת העצבים, שצריכה לשלוט במה שנלמד.
    כנראה שהבן שלך עדיין אינו שולט בהליכה בצורה מלאה, והגוף שלו עדיין אינו לגמרי בשל להליכה, ולכן הוא מעדיף רוב הזמן לזחול. לפי גילו - זה בהחלט נורמלי וצפוי.

כל טוב, ושנה טובה !
    ותודה עבור המחמאות !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו