הפרדה של שלישייה בני שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרדה של שלישייה בני שנה וחצי
    טליה חני
    25/11/2008

שלום וברכה, יש לי שלישייה בני שנה וחצי, שני בנים ובת. מהמעון אמרו לי שרוצים להפריד בניהם, ולהעביר שניים מהם לקבוצה של היותר מתקדמים, כי הם יותר עצמאיים וכו'. העניין הוא שהבו שאמור להשאר לבד הוא גם ככה יותר לבד. ז"א יש קשר חזק בין הבן השני לבת-- הם משחקים הרבה ביחד, וגם מרביצים ביחד לבן הראשון. אני חוששת שהפרדה בניהם תבודד אותו עוד יותר. אשמח מאד לשמוע את דעתך, בתודה ובברכה, טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלישיה - ביחד או לחוד ?

26/11/2008

טליה שלום,

ראשית, כל הכבוד ! אני מאחלת לך שיהיה לך הכוח לגדל אותם בשמחה, ושתהייה לך הנאה מן המתנה היפה והכל-כך נדירה היום.

מקובל להמליץ להפריד : כל אחד - בקבוצה שלו, כדי שירכוש חברים משלו, וילמד להתמודד בעצמו מול הסביבה, עם הכוחות שלו והחולשות שלו. אחרת - הילדים נוטים "להידבק" זה לזה, ולא יוצרים קשרים עם ילדים אחרים, ואם מדובר ביותר משניים, נוצרות קואליציות בתוך השלישיה, כפי שקורה בין הילדים שלך.
    לדעתי, כדאי לקבל את ההצעה של הגננת, ואפילו לבקש ממנה, לדאוג להפריד בין הבן והבת החזקים יותר.
    בבית הם ממילא יחד, וחשים את הקשר המשפחתי. בחוץ - עדיף לתת לכל אחד "להתבטא". בהחלט ייתכן, שהילד שנדמה חלש יותר, או פחות חברותי, ברגע שיהיה לבד - יתנהג אחרת ופתאום נגלה שגם הוא יוצר חברים משלו, וילדים אחרים מתחברים אליו.

כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יוכי המקסימה!

טליה חני
    26/11/2008

אני מאד מודה לך על התייחסותך. רציתי לומר כמה אני מעריכה את עבודתך ואת העובדה שאת נותנת מזמנך ועונה לשאלות בפורום. ה' יברך אותך תמיד וייתן לך הרבה כוחות להמשיך בעבודת הקודש. יישר כוח. טליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו