אחיזה לא טובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחיזה לא טובה
    אלמה
    01/12/2008

שלום בני בן 4 ילד נבון שיש בעיה באחיזה שלו בעיפרון וכו' הגננת אומרת שזה לא מפריעה לו מוטורית שהוא עושה הכל נכון אבל בגן אחר או במסגרת בית הספר זה יפריע לו כי הגננות או המורה ירצו שיאחוז נכון גם שאני מנסה להגיד לו לאחוז נכון הוא נורא כועס ולא משתף פעולה הוא גם מצייר רק ביד שמאל האם יש קשר לאחיזה? למה זה קורה האחיזה הזאת? האם צריך לקחת אותו לריפוי בעיסוק? נתנו לי טיפים כדי לעזור לו למשל אטבי כביסה לתלות , פלסטלינה, לנעוץ פיטים בקלקר, האם כל הטיפים אללו ישנו לבד את האחיזה למה שמגדירים אחיזת של פינצטה? אנא עיזרי לי לעזו לבני היקר תודה מראש אלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחיזה לא טובה

הוספת תגובה

• אחיזת עפרון לא טובה

02/12/2008

אלמה שלום,

להרגשתי, הגננת קצת מגזימה, ואינך צריכה להיבהל כל-כך.
    קודם כל : אם הילד עושה הכל בסדר עכשו, למה צריך לחשוב שבעתיד יהיו לו בעיות ?
    שנית, הו א צעיר מאד, ובהחלט ייתכן, שהאחיזה שלו עוד תשתנה באופן טבעי (זה תהליך למידה והבשלה) ותהייה "טובה" יותר. אני מבינה שהוא שמאלי, אבל זה איננו משנה.
    חשוב לא ללחוץ על הילד, בדרך כלל האפקט הוא הפוך, וילד שלוחצים עליו, עלול להימנע מפעילות.
    בהחלט עדיף לשבח אותו על היצירות שלו, ולתת לו להתנסות בהרבה פעילויות של הידיים והאצבעות, כמו : להרכיב , ללוש פלסטלינה, בצק, לשחק בדוקים, וכד'. בקשי גם את הגננת להניח לו.
    ובכל מקרה, אפשר בהחלט לחכות עוד שנה, עד שיהיה בן 5. אם תהייה אז בעייה - תפנו למרפאת-בעיסוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עזרת לי מאד

שושי
    02/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו