הבן שלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבן שלי
    סוהיר
    16/12/2008

שלום הבן שלי הוא בן ארבע שנים וארבעה חודשים עדיין לא נקבעה היד הדומננטית , הוא משתמש ביד ימין לציור ובהרבה פעולויות משתמש ביד השמאלית , אני לא מלחיצה אותו בקשר איזו יד, אחיזת העיפרון עדיין לא בשלה,במשימה מסויימת אם הוא מתקשה אז הוא מסרב להמשיך ואומר איני יכול. ואם אני מספרת לו סיפור הוא פתאום ובקול רם מדבר על משהו אחר ולא קשור לסיפור. דבר חשוב שרציתי לציין אותו הוא שבשעת ריכוז בגן כל גירוי סביבו לוקח את תשומת לבו. אני מאוד דואגת על בני אנא עזרו לי. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי

הוספת תגובה

• יד דומיננטית וקושי בריכוז

17/12/2008

סוהיר שלום,

בגיל 4+ כבר צריכה להיות יד דומיננטית, ואם יש שימוש בשתי הידיים - בדרך כלל יש קושי במוטוריקה עדינה, כיוון שאף יד איננה מנוצלת בצורה הטובה. ייתכן, שלילד שלך יש בנוסף קושי בריכוז וקשב, ולכן הוא מוסח בקלות מכל גרוי.
    אני ממליצה לך, שלא תחכי ותבקשי שיפנו אותך למכון להתפתחות הילד באזור מגורייך. שם תבדוק אותו מרפאת-בעיסוק לגבי הדומיננטיות, ופסיכולוגית - לגבי קשיי הריכוז, אולי גם רופא יראה אותו, וימליצו לכם מה לעשות.
    אין מה לדאוג, אלה לא בעיות קשות או מסוכנות, אבל בהחלט כדאי לטפל עכשו ולעזור לו להשתפר, כדי שלא יהיו קשיים בעתיד, ולא יתפתח אצלו תסכול מהלימודים.

בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו