ילד בן 6

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 6
    קטי
    24/01/2009

ד"ר יוכי שלום . בנינו בן 6 , ילד מפותח וחברותי . יש לו אחות בת 4 והם נמצאים באותו גן . זאת אומרת שהם כל הזמן יחד . לאחרונה הוא התחיל להגיד שלא אוהב אותה , שלא רוצה אותה בבית . אתמול הוא גם אמר לי : "אני טיפש , אני הכי לא חכם בבית " . איך להגיב , מה לעשות . תודה מראש .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• יחסי אחאים

25/01/2009

קטי שלום,

את מעלה שני נושאים, אינני בטוחה אם הם קשורים זה בזה או לא, אבל אפשר שכן.

1. להיות יחד בגן : לא מומלץ. זה יוצר מצב שבו הילדים יותר מדי יחד, ובהחלט ייתכן, שאחד מאפיל על השני. הילד שיותר אקטיבי, או יותר חברותי, דוחק את אחיו. בהחלט ייתכן, שהבת, למרות שהיא הקטנה, יותר חברותית, ויש לה נוכחות יותר בולטת בגן, ואחיה חש בכך.
    אנחנו ממליצים להפריד, אפילו כשמדובר בתאומים, ובמקרה כמו שלכם, זה מאד רצוי.

2. תחושת הנחיתות אצל הבן : כדאי לבדוק עם הגננת האם זה נגרם ממצב מסויים בגן, שאחותו, או מישהו אחר, אומר לו דברים בסגנון זה. ייתכן, שזו רק חווייה שלו, אבל בכל מקרה, צריך לעזור לו להתמודד איתה, ולשנות את הדימוי העצמי שלו.
    אפשר לעשות זאת ע"י חיזוקים שונים, ע"י כך שמראים לו בבית שהוא מצליח, שהוא יודע, וכד'.
    אפשר גם לבקש את הגננת שתעזור .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו