בני היקר, בן 3 ו- 5 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני היקר, בן 3 ו- 5 חודשים
    חגית
    29/01/2009

יש לי מספר שאלות בנוגע אליו: 1. חבר דמיוני בעל שם דמיוני ליתר דיוק קוראים לו י', י' רוצה לרוץ לכביש, י' לא רוצה להתרחץ, י' רוצה להרביץ בגן, י' אוכל ממתקים וכו'. 2. מדי פעם גמגום קל, התופעה כמעט נעלמה ובימים האחרונים חזרה... מה עושים? (לא חל כל שינוי מהותי בזמן האחרון). 3. לא אוהב לשבת לצייר, לא בבית ולא בגן. מאוד אוהב לשמוע סיפורים בקשב רב, אוהב מאוד לבצע עבודות בית עם אבא כמו להבריג ברגים וכו', אבל לצייר פשוט אומר "אמא אני לא אוהב". 4. מבקש מאיתנו לשמוע סיפורים על היותנו קטנים ולאחר מכן מספר את אותם סיפורים כאילו שהוא חווה אותם?! תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני היקר, בן 3 ו- 5 חודשים

הוספת תגובה

• בן יקר, בן 3 ו-5 ח'

30/01/2009

חגית שלום,

הבן שלך כנראה קרא ספר על התפתחות ילדים, ועושה בדיוק מה שכתוב שם.
    הוא נמצא בשלב התפתחות הדמיון, ומשתמש נהדר בדמות, שלמעשה מייצגת אותו-עצמו : את הרצונות שלו, המחשבות שלו, וכו'. ראי כמה הוא חכם : במקום שתכעסו עליו כשאיננו רוצה להתרחץ, הוא מאשים את י'.
    לגבי ה"גמגום" - זה נקרא אי-שטף, תופעה פיזיולוגית ידועה של שלב התפתחות השפה, והיא חולפת כשם שהופיעה. אין הרבה מה לעשות, פרט למניעת תסכול של הילד. נסו להשלים את המשפט שהוא רצה לומר.
    לא נורא אם איננו אוהב לצייר. הוא עוד קטן. זה יבוא. נסי לעבוד איתו בפלסטלינה, או צבעי אצבעות. אפשר למרוח אותם ויוצאים דברים יפים.
    מצויין שהוא מתעניין בילדות שלכם, ומזדהה עם סיפורים שלכם.
    יש לי רושם, שהתברכתם בילד נבון במיוחד, ובעל אינטליגנציה רגשית גבוהה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, עודדת אותי מאוד

חגית
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו