התפתחות איטית - תינוק בין שנה וחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות איטית - תינוק בין שנה וחודש
    דורית דר
    02/02/2009

שלום רב, יש לי תינוק בן שנה וחודש כמעט. הוא מוחה כפיים לא בזמן שאנו רוצים אלא מתי שהוא רוצה. לרוב מתמקד בצעצועים. מגיב אלי בשם כשאני קוראת לו ובא אלי אך אחרי שניה מסתובב חזרה לצעצועים. אינו מדבר, אומר מאמא, אתזה כמילה אחת. מרים ידים שארים אותו אך אינו מצביע. לא הרבה יוצר קשר עין ומשחק עם אחיו לידם, כלומר מודע להם אך כשהוא זוחל בהתלהבות לידים הוא לא מתמקד בהם בעיניים. מה זה אומר ? חוסר יכולת להתמקד באנשים? באדישות כשאני יוצאת מהבית? באי יכולת שלו להתמיד ? האם זה בהכרך מראה על אוטיזם ? ? ? דורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודש

03/02/2009

דורית שלום,

קשה לדעת במדויק, אבל לפי תיאורך, דווקא נראה לי שהבן שלך עושה את מה שצפוי מילד בגילו, ואפילו איננו איטי במיוחד. אינני רואה סיבה לדאגה, ובהחלט לא הייתי חושבת על אוטיזם: הוא מחפש את הקשר איתך, מבקש שתרימי אותו על הידיים, מודע לאחיו - הכל תואם את הגיל.
    תני לו תשומת לב, דברי אליו הרבה, פנים-אל-פנים.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו