מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בני סובל מריפלוקס?דגנית12/02/2009
שלום ד"ר, אני אמא לתינוק בן 3.5 חודשים אשר אני מניקה אותו בערך כל שעתיים ופעם אחת ביום לפני השינה הוא אוכל סימילאק, עד כה הוא לא היה פולט כמעט בכלל ומתחילת השבוע הוא החל לפלוט כשעה אחרי האוכל, נוזל שקוף מימי ובסופו מעין קוטג', זה קורה פעמיים ביום בערך. הגעתי איתו אל רופא הילדים (ולפני כן שקלתי את התינוק והוא עלה 300 גרם בשבועיים )סיפרתי לרופא על הפליטות והוא ציין כי הוא מודאג שהפליטות מגיעות מהקיבה והחומצתיות שלהן עלולה להזיק לושט ולכן כדאי להשכיב אותו בכל שעות היום עם הגבהה במיטה/ טרמפולינה ולהשתדל לא להניח הרבה על הבטן ובמקום הסימילאק לתת לו enfamil a.r. מה ששכחתי לציין והייתי שמחה לדעת האם זה רלוונטי כלפי האבחנה היא את העובדה שלאחרונה הוא אוכל ברעבתנות עשר דקות ולאחר מכן הוא יונק מפסיק ומסיט את ראשו לצד השני וחוזר חלילה מספר פעמים עד שאני מפסיקה להניק אותו היות והוא לא נראה לי רעב. 1.הייתי רוצה לדעת האם כדאי לציין את המידע הזה בפני הרופא? 2. הרופא נתן לי הוראות הכנה לפורמולה החדשה שאינן תואמות את הוראות ההכנה על המכסה... למרות שהוא אמר שזה כתוב בהוראות אך היות ואף אחד לא קורא אותן הוא יסביר לי בע"פ, הוא אמר להוסיף את האבקה למים קפואים מהמקפיא ולאחר מכן לחמם לטמפ פושרת ע"י השריית הבקבוק בכלי עם מים פושרים, אין לי מושג כיצד להכין את הפורמולה היות וההוראות על הקופסה שונות... 3. רציתי לדעת האם אבחנת הרופא היא שיש לילדי ריפלוקס למרות שהוא לא ציין את השם הנ"ל ? נ"ב בנוסף הרופא ביקש שנעקוב באופן שבועי אחר המשקל בכדי לוודא עלייה במשקל. אשמח לשמוע את חוות דעתך על הנושא ומה היית מציעה לי לעשות. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס
ד"ר גרטנר סמד13/02/2009שלום דגנית אנני יכולה להשיב לך האם בנך סובל מריפלוקס. פורמלת המזון שהומלצה לך מיוחדת בכך שהיא הופכת את המזון בקיבה ליותר מוצק ובכך נמנעת לפחות חלקית תופעת הפליטה. גם אם מדובר בריפלוקס אין לך מה לדאוג , זו אינה תופעה נדירה, ולרוב היא חולפת כאשר התינוק מסוגל לשבת. מכל מקום עליך להפנות שאלה זו לפורום של רופאי ילדים. בהצלחה. סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)