עידוד עצמאות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עידוד עצמאות
    שלי
    27/02/2009

ביתי בת חמישה חודשים וחצי. טרם חזרתי לעבודה ואני נמצאת איתה כל היום, במהלכו אני מדברת אליה, שרה לה, משמיעה לה מוסיקה, מקריאה לה סיפורים, מגישה לה חפצים (רעשנים) ע"מ שתשחק בהם, משכיבה אותה על הבטן, מטיילת איתה בעגלה וכו'. לאחרונה נראה לי שהיא מסוגלת להישאר פחות זמן לבדה ולהעסיק את עצמה. הזמן היחיד שהיא מעסיקה את עצמה לזמן שעולה על מס' דקות בודדות הוא כשהיא באוניברסיטה ו/או כשאני משמיעה לה מוסיקה עם מלל (שירים). כיצד ניתן לגרום לה להאריך את משחקה ללא שהות אדם נוסף לידה? יש לציין כי כאשר אני משאירה אותה במשטח פעילות והולכת למס' דקות מועט היא מתחילה לקרוא לי (ע"י העלאת טונים)- האם רצוי שאגיע מיד? האם לחכות מעט ואז להגיע? אני מאוד נהנית משהותה, אך אני מעוניינת שתפתח קצת עצמאות ושתהיה פחות תלותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עידוד עצמאות

הוספת תגובה

• עידוד עצמאות

01/03/2009

שלי שלום,
    שום התנהגות אינה מתפתחת בקו ישר וקבוע : יש התקדמות ולפעמים נסיגה, כמו שאומרים "ירידה לצורך עלייה". נדמה לך שביתך מסוגלת פחות להישאר לבד עכשיו, כיוון שהסקרנות שלה התפתחה, ויכולת הריכוז, והיא צריכה כעת את אמא לידה יותר מאשר קודם !!!
    קשה בגיל זה לדבר על עצמאות. הילד זקוק לנו, ואנחנו מתווכים לו את העולם בדרך טובה ונכונה.
    נכון, שחשוב לא להרגיל ילד להיות עם מבוגר כל הזמן, ולכן טוב להשאיר ילד לבד, אבל בגיל זה במיוחד, טוב שאת איתה, נותנת לה גרויים שונים, ומלמדת אותה דברים רבים.
    אם היא "קוראת" לך, מותר שלא תגיעי מייד. אפשר אפילו לתת לילד לבכות מעט, ולא לרוץ אליו. אלב אם את פנוייה - תני לה להינות ממך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו