התפתחות וגדילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות וגדילה
    שיר
    11/03/2009

שלום, אני בת 16 וחצי , קיבלתי מחזור בגיל 15 וכמה חודשים. הגובה שלי הוא בסביבות 1.60 עוד מהיסודי הייתי בין הילדים הקטנים בכיתה, ועניין הגובה הטריד אותי מאוד עוד מגיל צעיר. (יש לציין שהייתי תינוקת בריאה בעלת משקל תקין). במשך שנה וחצי בין כיתות ח' וט' הייתי הולכת כל יום בהליכון במשך חצי שעה. ולא הרבתי לאכול. התוצאה הייתה ירידה במשקל של בסביבות ה6 קילו מתחת למשקל הרצוי . ולכן בסוף ט' גבול י' הלכתי לדיאטנית והיא הרכיבה לי תפריט מזין. עליתי במשקל. ובאותה שנה קיבלתי מחזור. (הפסקתי ללכת בהליכון). כעת אני בכיתה י"א , 160 כפי שציינתי. משקל 51. אבי 177 אמי 165 ואחי 180. משפחה ממוצעת מבחינת גובהה. השאלה שמאוד מדאיגה אותי היא האם במהלך השנה וחצי של הספורט היום- יומי והאכילה הלא מסודרת איבדתי ס"מ לגובה?! האם 160 יהיה הגובה שלי? אני ממש מודאגת שעשיתי לעצמי נזק לכל החיים. מה הגובה המשוער ע"פ הוריי שהייתי צריכה להיות? תודה מראש, ומצפה בקוצר רוח לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות וגדילה

הוספת תגובה

• גדילה גופנית

12/03/2009

שיר שלום,

אינני הכתובת לשאלתך, כיוון שאינני מומחית בתחום הגדילה הגופנית.
    עלייך לפנות למרפאת הילדים. יש להם עקומות גדילה, אשר על פיהן ניתן יהיה לבדוק, לפי הנתונים שהצגת , את האחוזון שאת נמצאת עליו, ולפי זה לראות, לאיזה גובה את צפוייה להגיע.

המומחה שעוסק בתחום הגדילה נקרא רופא אנדוקרינולוג, אם את מודאגת, אפשר לבקש התייעצות עם מומחה כזה.

כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו