בן שנה ושבועיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושבועיים
    נטלי
    23/03/2009

שלום בני הילד הראשון בן שנה ושבועיים.הולך למשפחתון. יש כמה דברים שמטרידים אותי: 1. הוא לא עושה עדיין ביי ביי, לא מוחא כפיים ולא יודע איך עושות החיות. אנחנו מראים לו ואומרים לו אך זה נראה כאילו שזה בכלל לא מעניין אותו. האם הדברים האלה הם אינדיקציה למשהו? האם זה בסדר גם אם הוא יעשה זאת בגיל מאוחר יותר? 2.הוא לא אומר אף מילה עדיין. הוא מקשקש בשפה שלו. מחזיק דברים ומראה לנו ואומר צלילים בשפה שלו. האם זה נורמלי? 3. הוא עדיין זוחל על הגחון.מזה מספר חודשים נעמד על עמידת שש אך לא מתקדם.הוא לא מתיישב עדיין לבד וכשאנו מושיבים אותו הוא לא יושב לגמרי יציב. האם זה נורמלי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושבועיים

הוספת תגובה

• התפתחות שפה בגיל שנה

24/03/2009

נטלי שלום,

בנך נמצא בשלב ההתחלתי של ביטוי הידע שלו.יש ילדים שמתחילים להתבטא במלים, או בתנועות ידיים, בגיל 10 ח' . הדיבור, פעמים רבות בגיל הזה איננו של מלים משמעותיות, אלא של "ג'יבריש", וזה תקין.
    בשלב זה חשוב לראות שהוא קשוב אליכם, שהוא מנסה להביע רצונות שלו (כמו: להצביע לעבר דברים שהוא רוצה), שהוא מזהה כמה חפצים עפ"י שמם (כמו: תראה לי אוטו, בקבוק, כדור וכד'), ומבין הוראות פשוטות כמו : קח, תן לי.

מבחינה מוטורית, נראה לי שיש איחור בהתפתחות, וכדאי להתייעץ עם רופא הילדים, ולבקש שיפנה אתכם לפיזיותרפיסטית התפתחותית, כדי שתבדוק, ותתרגל איתו.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו