קריאה מרובה לאמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריאה מרובה לאמא
    נועה
    29/03/2009

שלום.
    בשבועיים האחרונים מרבה בני (היחיד) בן השנה וחמישה חודשים לקרוא לי "אימא", גם כשאני לידו.
    הנימה היא מעין מתחננת/מתחנפת/ מבקשת ולפעמים גם בוכיה.
    לרוב המטרה (כך נראה לי) שארים אותו, אהיה איתו או אתן לו משהו.
    הוא נמצא בגן עד שעה 4 (היה איתי בבית שנה וכעת כמעט חצי שנה בגן, עם התחלה קשה אבל כרגע הולך בשמחה ולפעמים אפילו לא רוצה לצאת מהגן בסוף היום). כשחוזר הביתה אני איתו עד שהולך לישון (לרוב משחקים יחד ואף נרדמת לידו- מודה על הטעות).
    המדאיג הוא שהקריאה המרובה בשמי היא דבר חדש, שלא היה עד לפני שבועיים ואני חוששת שמא אני לא נותנת לו מספיק תשומת לב? אולי הוא מנסה לאותת לי על משהו שקורה לו (אולי בכל זאת הגן?),או שזהו תהליך טבעי?
    לא ציינתי- ילד מפותח, בעל אוצר מילים גדול ושמחת חיים.
    אודה על דעתך שכן רגשות האשם/הדאגה מתחילים לצוץ (הלילה אף קרא לי "אמא" בבכי במיטתו וחזר על כך מספר פעמים)...
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קריאה מרובה לאמא

הוספת תגובה

• קריאה לאמא

30/03/2009

נועה שלום,

נדמה לי שאת משדרת חרדה, מדברים שהם טבעיים ורגילים. ילדים עוברים פאזות שונות, ושלבים שונים, ולא תמיד הסיבות ברורות לנו.
    הכי חשוב לילד הוא שההורה יהיה דמות יציבה ורגועה, ופחות חשוב כמה תשומת-לב הילד מקבל, או כמה מתנות וכו'.
    אני מאד מציעה לך לא להיתפס לפרטים קטנים, ולא לעסוק בכמה את אמא טובה או לא. אני בטוחה שאת אמא נורמלית, אוהבת, דואגת, עושה מה שצריך בצורה תקינה, לא מושלמת, כי אף אחד לא מושלם, אבל בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו