מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן שנה וחציאלון30/03/2009
שלום רב,
הילד שלנו בן שנה וחצי. הוא ילד מקסים וחברותי, חייכן ועושה רושם כי מבין היטב את הקורה סביבו, ויודע לצפות אירועים (לדוגמא - כשמפשיטים רץ לאמבטיה, כשאמא מתלבשת רץ לדלת).
יש לו לדעתי עיכוב משמעותי בהתפתחות השפה והבנת השפה. לפני כשבוע הבנו שיש בעיה ועבדנו איתו הרבה ונראה שפתאום אולי מבצע דברים שלא ביצע עד לפני שבוע, אבל לגבי כל אלו יש ספקות אם אכן קורים - תגובה לשם שלו, בא כשקוראים לו, מצביע, נותן (יש ניצנים אך איננו משוכנעים). איננו אומר אף מילה. ממלמל הרבה, לעצמו וכלפינו. יודע למחוא כפיים לפקודה ועוד כמה טריקים דומים.
הוא יוצר קשר עין מצויין, בעל חוש הומור ומוטורית מפותח היטב. בונה מגדל בן 3-4 קוביות ומתמודד עם פאזל בעזרה קלה שלנו.
הילד בבית בינתיים ורשום לגן בארץ מספטמבר הקרוב.
הדילמה שלנו היא האם הוא צריך הערכה, ומתי. העניין הוא שאנחנו כרגע בקנדה לצורכי עבודה, וכאן מערכת הבריאות מאוד איטית ואין סיכוי לקבל הערכה בלי המתנה של חודשים רבים. היינו אמורים לחזור לארץ בקיץ ושוקלים כעת להקדים. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי
30/03/2009אלון שלום,
מתיאורכם אני מתרשמת שמדובר בילד מפותח כצפוי, בריא ורגיל. נראה לי לפי תיאור התנהגותו, שדווקא התפתחות ההבנה שלו טובה. הוא איננו מדבר, אולי גם בשל הבלבול עקב החשיפה לשתי שפות, אבל גם זה לא נורא.
לדעתי אין לכם סיבה ללחץ. תחזרו כשתוכלו, הוא ייכנס לגן, וידביק כל פער שיש לו, אם בכלל.
גם אני עברתי שלב כזה עם הילדי, אחד מהם היה באותו גיל, והכל הסתדר.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה
אלון30/03/2009מה שמטריד אותי בעיקר הוא לא שהוא לא מדבר, אלא שאני לא יודע אם הוא מבין. הוא לא תמיד עונה לשם שלו ולא מבין פקודה כמו תן לי את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנה
31/03/2009אלון שוב שלום,
ניסיתי להסביר לך, שבגיל זה, גם ההבנה היא בתהליך למידה, ולכן התגובות אנן תמיד עקביות.
בכל מקרה, הצעתי לך לעשות בדיקת שמיעה, ובדיקת אף-אוזן-גרון, כדי לשלול בעייה של ירידה בשמיעה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)