בת שנה ו4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ו4 חודשים
    רעיה
    10/04/2009

שלום

יש לי כמה שאלות:
    1. ילדה שלי בת שנה ו4 חודשים ועדיין לא הולכת לבד, היא הולכת עם היד ומושיטה יד ע"מ לעמוד וללכת ,אבל עוד לא עומדת לבד ללא אחיזה. היא הולכת יפה מאוד עם החפצים והולכת סביב הרהיטים. בפורום ראיתי שלוקחים ילדים עם בעיה דומה לפיזיוטרפיסט,אך הרופא שלי אמרה לי שאין לי מה לדאוג ולהניח לה עד גיל שנה וחצי , אם עד אז היא לא תלך ,אז לפנות אליה . האם כדאי לי לקחת אותה להתפתחות הילד? חשוב לציין שמגיל שנה אמילי (הבת) סבלה מדלקות אוזניים ולפי רופאת ילדים זה לא תרם לשיווי משקל ולכן הליכה מתעקבת.

2. שפה
    אמילי נחשפת ל2 שפות בבית אנחנו מדברים איתה רק רוסית ובגן מדברים איתה רק עברית. היא מבינה אותי מצויין ,טיפה קשה לי ללמד אותה כל מיני דברים כמו "איפה העיניים?" , "איפה האף ? " וכד'.
    אני קראתי שחשוב לא לערבב שפות ,כי ילד קושר שפה לבן אדם ואני משתדלת לא לערבב . לפעמים אני קוראת לה בעברית ,אבל לרוב בבית זה רק רוסית. האם כדאי שאני גם אדבר איתה עברית.
    איך מתנהגים במצבים כאלו שהמטרה בסופו של דבר שילדה תבין ותדבר ב2 שפות.

תודה מראש
    רעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו4 חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה ו-4 ח'

11/04/2009

רעיה שלום,

1. לגבי ההליכה - הרופאה שלך צודקת. מקובל היום לחכות עד גיל שנה וחצי, במיוחד כשברור שהבת שלך מתקדמת לקראת הליכה, ובעצם, צריכה רק עוד "טיפה" להבשיל, כדי ללכת לבד. אני בטוחה שזה יגיע עוד כמה שבועות, ואין צורך לדאוג.

2. לגבי השפה - אנחנו יודעים שילד שחשוף לשתי שפות, מתפתח בדיבור באופן יותר איטי, וזה מובן מאליו. אבל - אנחנו יודעים שהרבה מאד ילדים בעולם חשופים לשתי שפות, ולומדים אותם יפה, גם אם זה לוקח להם זמן יותר ארוך.
    להורים יש קונפליקט : מצד אחד, הם רוצים שהילד ידע את השפה שלהם (במקרה שלכם - רוסית), מצד שני - הם מרגישים שקשה לו ללמוד, יחסית לילד ששומע רק שפה אחת.

העצה שלי : תמשיכי לדבר איתה רוסית. תראי מה קורה בגיל שנתיים. סיכוי טוב, שהיא תלמד קצת מכל שפה, ותהייה בסדר.
    אם בגיל שנתיים היא עדיין לא תדבר, כדאי שתעברי אז לעברית, ותעזרי לה להשתלט על השפה.
    בהמשך, סביב גיל שלוש, אחרי שרואים שהילד מתקשר באופן סביר בעברית, יודע להתבטא ולהבין, אפשר לחזור ולחשוף אותו גם לשפה נוספת.

כל טוב וחג שמח !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

רעיה
    11/04/2009

תודה רבה לך על התשובה מהירה ועניינית!

חג פסח שמח!

רעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו