מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנתיים וארבעה ח' לא אוכל מוצקאתי23/05/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. אחרי הרבה ריצות וחקירות אצל רופאים מומחים הוא אובחן כמי ששרירי הלסת שלו מוחלשים ולכן הוא לא לועס ולא אוכל מוצק.
מגיל שנה ו-8 חודשים הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת וישנו שיפור משמעותי והוא כבר לועס, אולם למרות שהוא כבר לועס הוא אינו מגלה עניין וסקרנות לגבי אוכל מוצק וזאת למרות שהקלינאית כן עובדת איתו על זה וגם אנחנו בבית משרים אווירה של שגרה ואוכלים מסודר יחד איתו מול השולחן , ונותנים לו לשחק באוכל ולהתנסות בעצמו. למרות זאת הוא מתעקש לאכול רק דייסות ואני מאוד מודאגת מכך.
גם בהתפתחות השפתית הוא בעיכוב והקלינאית מודעת ואומרת שבגלל שכל החלק של הפה נמצא בעצם בעיכוב כנ"ל גם ההתפתחות השפתית.
חוץ מזה הכל מתפתח כרגיל ואין שום עיכובים.(נמצא במסגרת של גן ומאוד חברותי ומסתדר יפה).
האם יש לך איזשהו רעיון או נסיון במקרה כזה, מה אני יכולה לעשות עוד כדי לקרב אותו למזון מוצק?
תודה מראש
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב באכילה ובהתפתחות השפה
24/05/2009אתי שלום,
אנחנו מכירים ילדים כאלה, ובדרך כלל מתגברים על הבעייה. נראה לי שאתם עושים את מה שצריך ואפשר, ואני מקווה שהקלינאית שמטפלת תביא אתכם בסוף למצב התקין עפ"י הגיל, הן באכילה מגוונת, והן ברמת התפתחות השפה.
לצערי, אין לי טיפים נוספים או תרופות פלא. רק בסבלנות ובהתמדה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)