התנהגות חסרת סבלנות אצל ילד בן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות חסרת סבלנות אצל ילד בן שנה
    yaniva
    13/06/2009

שלום,

האחיין שלי בן שנה החודש. בחודשים האחרונים אנחנו מבחינים שהוא עצבני ורוצה להיות בתנועה כל הזמן. הוא זורק את עצמו אחורה וממש רוצה לרוץ בזחילה שלו לכל מקום ובעיקר למקומות שהוא לא מצליח. במקום שלא מצליח הוא מתחיל ממש לצרוח (למשל מזיז כסא עד שהכסא נתקע בשטיח).לפעמים כשאני רוצה להרגיע אותו ומנסה לשחק איתו בדברים שלו כמו לשחק עם קוביות או אפילו לתופף איתו על דברים הוא מתייחס כמה שניות ומיד מאבד עיניין.
    האם יש צורך לבדוק? האם סוג זה של חוסר מנוח וחוסר עיניין הזה אמורים לקרות בשלב הזה? למי אפשר לפנות בכדי לדעת אם יש דרך לטפל במצב?

אני חייבת לציין שבגיל כמה חודשים הוא אושפז לכמה שבועות בשל דלקת קרום המוח ומאז אנחנו מקפידים על ביקורות מעקב התפתחות ובביקור האחרון שהיה לפני כמה ימים נאמר לאחותי שהכל בסדר ושצריך להשקיע במוטוריקה עדינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר סבלנות בגיל שנה

14/06/2009

שלום,
    ראשית , בגיל שנה עדיין איננו מצפים מילד להתרכז בדבר אחד לתקופה ארוכה, והנורמה היא כ-5 דקות.
    זהו גיל שבו הילד נוטה לעסוק יותר בתנועה, בבדיקת המרחב, בבחינת יכולות הגוף שלו.
    שנית, צריך לקחת בחשבון שיש הבדלים בין ילדים, כפי שיש הבדלים בין אנשים, במזג (טמפרמנט). יש שקטים ופסיביים, ויש פעלתנים ונמרצים, וזה תקין. ייתכן שהאחיין שלך שייך לקבוצת הנמרצים.
    אני מבינה שאתם במעקב במסגרת רפואית, בעקבות דלקת קרום-המוח, ואם חלילה משהו יהיה לא תקין בעיניהם, הרי שהם יציעו טיפול. אין צורך ביותר מכך.

מאחלת לכם כל טוב, והרבה בר יאות !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו