אוטיזם במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטיזם במשפחה
    .
    14/07/2009

שלום רב,
    יש לנו שלושה בנים. הגדול בן השלוש אובחן ע"י נוירולוג ביום ראשון שטען שהוא חושש לאוטיזם בגלל שהוא חוזר הרבה על משפטים ועוד כמה דברים שלא היו ברורים לי. ונשלח לאיבחון רב ציוותי.
    בן השנתיים שלי מופנה גם הוא להתפתחות הילד בגלל שהוא לא מדבר. (יש לו אולי 6 מילים אבל הוא לא משתמש בהם, רק מצביע ו"סוחב" אותי לאן שהוא רוצה כדי שאבין אותו) הנוירולוג חושש שגם הוא לוקה בתיסמונת ואנחנו מחכים לתור.
    ועכשיו גם התינוק בן 10 שבועות האחות בטיפת חלב חוששת שאין לו קשר עין מספיק איכותי.

מה קורה כאן? מה לא בסדר אצלי? אני לא לקחתי חומצה פולית בהריון יש קשר? אני אמא שמטפחת משתדלת אבל לא הרבה מלמדת משהו לא טוב בדרך הגידול שלי? אני כותבת ובוכה.
    אני מיום ראשון לא יכולה להרגע לא נרדמת, מה עשיתי לילדים שלי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוטיזם במשפחה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

.
    14/07/2009

כרגע אני רואה אצל הגדול התקדמות משמעותית בנושא של תקשורת בחודשים האחרונים הוא אומר מה הוא רוצה הפסיק להגיד מילים לא ברורות וכמעט לא חוזר על "מנטרות"
    יכול להיות שהוא יצליח לתקשר נורמלי כמו כולם? יש מצבים שילדים כאלה מסתדרים בבית ספר רגיל? אני רוצה לציין שהוא עצמאי מאוד וגמול מטיטול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטיזם

ד''ר מיקי הר-גיל
    14/07/2009

שלום,
    אין בידי תשובות מדויקות, השכיחות להפרעות בתחום התקשורת היום היה אחד ל200 ילדים, הסיכוי לילד שני במשפחה הוא בין 8-16%.
    היתי מציע לפנות עם הילד הגדול מכון להתפתחות הילד להערכה כוללת רופא, פסיכולוג, קלינאית תקשורת שיוכלו לקבוע באם מדובר באוטיזם או איחור שפתי / התנהגותי בלבד , עם הילד השני היתי פנוה להערכת קליניאת תקשורת שיכולה לתתכווין האם מדובר בהפרעה בתקשורת לגבי התינוק היתי מחכה בשלב זה.
    אוטיזם אינו קשור לאם!
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד משהו.

.
    15/07/2009

א. אם זה לא קשור לאם למה קבעו לנו פגישה עם עו"ס? (אני חושבת שאנחנו הורים ומשפחה נורמלים לחלוטין)

ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עו"ס

ד''ר מיקי הר-גיל
    15/07/2009

אמא ערב טוב
    עוס/ עובדת סוציאלית הינה אישה יקרה וחביבה, שלוקחת חלק מהצוות הרפואי בכל מכון המכבד את עצמו , ותפקידה בין היתר ליעץ על החינוך באיזורים השונים, ביטוח לאומי, מס הכנסה וכו.
    והכל מהצד הטוב התומך והעוזר של הענין .
    נצלי את הידע שלה להפקת תועלת מירבית לקידום ילדיך
    לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו