אבחון אוטיזם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון אוטיזם
    ליאת
    19/07/2009

שלום רב

שמי ליאת ואני אמא לתינוקת בת שנה וחודש. (ילדתי בגיל 31).
    אין שום אינדיקציה שמצביעה על אוטיזם וגם אין במשפחה המורחבת משני הצדדים מקרים של אוטיזם
    אבל - אני כותבת כי משום מה אני מאוד מוטרדת מן האפשרות של אוטיזם. מ

כיוון שהחשש מלווה אותי עוד ממש מראשית ההריון והוא צף ועולה מדי פעם (למרות ששוב אומר שעד כה אין שום סיבה להניח זאת, הילדה מאוד תקשורתית, אומרת 3 מילים מכוונות, מבינה הוראות ומבקשת בעצמה דברים בהצבעה, מתקשרת עם מבוגרם ועם ילדים, משדרת מסרים ברורים לגבי מה היא רוצה ולא רוצה, רוקדת למשמע צליל) הייתי רוצה לקבל המלצה על איש מקצוע בתחום האבחון של אוטיזם וכן לדעת היכן אפשר ללמוד עוד על אוטיזם (מעבר למה שמצוי באינטרנט, שעל הדפים המרכזיים בו כבר עברתי) ?

סליחה על ההטרחה במצב שאיננו מצב חירום אבל אשמח להשקיט את חששי (יודעת שזה לא אחת ולתמיד כי אוטיזם יכול להתפתח אבל החשש מקנן כבר מספיק זמן כדי שארצה לפחות לקבל התרשמות של איש מקצוע.

רב תודות ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון אוטיזם

הוספת תגובה

• אוטיזם

ד''ר מיקי הר-גיל
    19/07/2009

ליאת ערב טוב
    אוטיזם הינה הפרעה נוירוהתפתחותית המתבטא בפגיעה ב3 תחומים - 1. התקשורת החברתית 2. שפה 3. תחומי ענין מצומצמים ותונועות סטריאוטיפיות.
    את מתארת תקשורת החברתית שפה ותחומי הענין שהם כולם תקינים.
    אך עוד אוכל להרגיעך ?, בקשי את דעתו של רופא הילדים שלך , עם עדין יהיו ספקות פני להערכת מכון להתפתחות הילד/ או נוירולוג ילדים/ פסיכולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההכוונה

ליאת
    26/07/2009

תודה רבה על המידע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון אוטיזם

20/07/2009

ליאת שלום,
    לפי תיאורך, יש לך ילדה תקינה לחלוטין !
    נראה שהחשש הוא אצלך, ואיננו מוצדק. כאילו "נתקעת" במין פחד מופרך, מסיבה שלא ברורה לי, והוא רודף אותך.
    חשוב מאד שתיפטרי ממנו, כדי להמשיך להינות מהאמהות שלך ומבתך.
    מציעה לך ללכת בעצמך לפסיכולוג למספר שיחות, אולי תגלי מה מקור הפחד, ואולי זה יעזור לך להתמודד טוב יותר עם חרדות נוספים שבהמשך.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו