גן חדש ללא חבריו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גן חדש ללא חבריו
    איילת
    23/07/2009

יש לי שאלה המבוססת על סיפור ארוך, למי שיש סבלנות לקרוא: בני בן 4 וכמה חודשים.
    בתחילת שנת הפעילות-לימודים הקרובה יהיה בן 4 וחצי.
    מגיל שנה וארבעה חודשים היה בגן פרטי בקיבוץ-עם אותם חברים כאשר הדינמיקה השתנץה השנה כאשר נוספו 15 ילדים מגן אחר ונוצר גן אחד גדול יותר.
    בשנה הזאת יעלה לטרום חובה וחובה באותו גן גן של היישוב שהוא גן מועצה, מה שנקרא.
    שובצנו למרות בקשתינו להיות עם 2 מחבריו בגן שהומלץ עליו עם סייעת שאנו מכירים כי היא גרה בשכנות אלינו ולא קיבלנו את הבקשה כנראה משיקולים שלא קשורים בנו ספיציפית.
    אני בחרתי עבורו בדף הרישום 2 חברים מאוד קרובים שאחת מהם מאוד תורמת לו והוא לה וגם המשפחות שלנו מאוד מיודדות והם ממש כבני בית זה אצל זו. ילד נוסך שבחרתי שבמהלך השנה היו לי התלבטויות אם החיבור נכון כי השני מנהיג וחזק ובני קינא בו והציק לו על מנת לרכוש את תשומת ליבו. לאחרונה זה שוב השתנה והם חברים ומאוד אוהבים זה את זה. השניים שבחרתי קיבלו זה את זה ואת בני שמו בגן אחר בלי חבר מהקיבוץ שמכיר אך יש שם 2 מכרים שמזהה בפנים ובשמם כי ראה אותם פה ושם ביישוב שלנו בכל מיני אירועים והזדמנויות. השאלה היא האם לערער על ההחלטה ולבקש את הגן שרציתי מלכתחילה בטענה שהוא חייב לפחות חבר אחד טוב וגם הסייעת שגרה בשכנות מכירה אותו והוא אותה (לא מעורבבים אך כן מכירים). או לראות את זה כהזדמנות שיהיה עם אחרים ויפתח דף חדש. הוא ילד חברותי וימצא חברים רבים אך השמועות על טיב שני הגנים האלו הם שהגן שלא קיבלנו נחשב יותר איכותי כי הגננת מאוד מקצועית אך באמת שני הגנים נחשבים בסדר. הטענה של יוצאי הגן הוא שבגן ששובצנו הסייעת טובה מאוד, הגננת עדינה וטובה אך לא מצטיינת.
    כמו כן, בגן הסמוך אלינו יש חברה אחת שהוא מכיר ואם היו יחד, הייתי מוותרת על הגן "הטוב" שרציתי וגם על 2 החברים הטובים שביקשתי. אך שמענו שהגננת שם תהיה בטרום חובה וכנראה בגן חובה (גן דו גילאי) היא יוצאת לשבתון ותהיה מחליפה. תהיתי האם להשאירו בגן ללא חברים ושאינו מכיר את הצוות, גן שנחשב תום אך לא מעולה לכל הדעות, עם ילדים לגמרי חדשים ששניים מכיר בפרצוף ובשמם או להתעקש על גן שבו מכיר את הסייעת ואת 2 חבריו הטובים. חשוב לומר שההתלבטות נובעת מתחושת בטן שאולי מגיע לבן שלי הכל כך חברותי הזדמנות לא להישאב לדפוסים מוכרים ולהיצמד שוב לאותם 2 ילדים שמכיר מהעבר שלו. הדינמיקה ביניהם טובה אל מידי פעם הם רבים על אהבת הילדה-כן כבר מגיל כזה ובני מתקשה מול הילד השני שהוא הרבה יותר דומיננטי ומנהיגותי באישיות. בכל גן יהיה ילד כזה ולכן מאחר והוא מנהיג חיובי וילד טוב, אין לי בעיה שינהיג ושבני יידע שיש חזקים ממנו ככה יהיה בכל גן. השאלה ברורה לאור ההסבר הכל כך מפורט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גן חדש ללא חבריו

הוספת תגובה

• גן חדש

24/07/2009

ענבל שלום,
    גן הוא סביבה מורכבת באמת : יש הרבה ילדים, ויש מבוגרים, ומתוך כלל הדמויות, כל ילד יוצר קשר עם חלק.
    מעבר לכך, נטיות הבחירה של ילדים משתנות לפי הגיל, כך שמאד קשה לנבא מה "חשוב" יותר לילד, ומה יהיה יותר טוב עבורו. מה שהיה טוב בשנה שעברה, אולי לא יהיה כל כך מוצלח השנה.
    אבל במכלול, ילדים הם בעלי כושר הסתגלות טוב, ומוצאים את מקומם בדרך כלל בכל סביבה, ולומדים להינות.
    לכן, לא הייתי משקיעה כל כך הרבה בהתחבטויות. עשי מה שעדיף לך, ואולי - אם תטילי מטבע, הבחירה תהייה מוצלחת באותה מידה.

כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו