ילדה בת שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנתיים וחצי
    אורית
    28/07/2009

שלום רב
    ביתי בת כשנתיים וחצי. היא ילדה נעימה , בעלת אופי עדיין ורגוע יחסית.
    אני מרגישה שיש לה נטייה להתבודדות מסויימת. היא הרבה פעמים תעדיף לשחק לבד גם אם יש ילדים בסביבה בגילה - בגן או בבית.
    המשחק שלה יותר עצמי מאשר משותף.
    אני רואה ילדים בגיל שלה שכן משחקים ביחד עם ילדים ואני תוהה האם ישנה בעיה.
    היא מדברת אך לא תמיד בצורה ברורה - אולי גם זה חלק מהעניין.
    היא מתקשרת עם ילדים, היא כן מסוגלת לשחק עם ילדים אחרים ועושה זאת מידי פעם, אך באמת הרבה פעמים פשוט מעדיפה לשחק בגפה.
    יש ציין שהיא ילדה שאינה אלימה כלל ולא מחזירה גם כאשר פוגעים בה, הרבה פעמים היא נמנעת מלשחק עם ילדים שאינם נעימים לה מבחינת התנהגות.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• חברותיות של בת שנתיים וחצי

28/07/2009

אורית שלום,
    העניין בקשרים חברתיים והיכולת לפתח קשרים חברתיים הוא תכונת אישיות, כמו תכונות אישיות/אופי אחרות, כגון : ביישנות, מוחצנות/מופנמות ,והן נראות לעין כבר בגיל המאד צעיר.

בהחלט ייתכן, שביתך פחות חברותית באופייה מילדים אחרים, או שהיא יותר ביישנית, או שהיא חסרת-בטחון חברתי, מסוגרת יותר, ולכן את רואה אותה מעדיפה את הלבד, על-פני משחק משותף.
    צריך לומר, שהדברים עשויים להשתנות עם הגדילה, לפחות במידה מסויימת, ויש חשיבות לחינוך ולדפוסים שהילד רואה בסביבתו. כלומר : כאשר ילד גדל בבית פתוח וחברותי, שמגיעים אליו אנשים רבים, כאשר חושפים אותו למפגשים חברתיים, יש לכך השפעה לחיזוק הקשר החברתי.
    כדאי גם לבדוק מה קורה לילדה בגן. ילד שהוא הקטן בגן, וחווה חוויות חברתיות לא נוחות בקבוצה, יימנע יותר מפיתוח קשרים חברתיים.

בכל מקרה, בשלב זה כדאי ליזום עבורה מפגשים עם ילדים אחרים ולקוות שתהנה ותיפתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו