מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מוטשתיעל26/08/2009
שלום,
הילד שלי בן שנה וחודשיים. ההתפתחת שלו נראית לי תקינה. אולם מאז שהיה קטן לא פשוט לגדל אותו. כתבתי בעבר שהיה מאוד חסר שקט, קשה מאוד עם השינה שלו בעיקר ביום.הוא ילד רגיש מצד אחד ופעיל מצד שני. היום מה שקשה איתו זה שהוא הרבה לא רגוע, בעיקר בבית. הוא צריך כל הזמן שיהיה אקשן, ילדים, גירויים סביבו. כמו כן, הוא הרבה מתוסכל מדברים שלא מצליח מיד, רוצה הרבה על הידיים, לא מצליח לקבל שמשהו אסור- בעיקר שאנחנו בחוץ מטפס על מגלשות, סלעים מדרגות כשעדין לא יודע להיזהר. לפעמים מנסה להשתחרר מהעגלה. נראה לי שנופל יותר, וצורח מאוד שאני לוקחת אותו מהפעילות ה'מאתגרת'. גם וד אוהב לאכול וגם זה נראה שאוכל יותר ממה שצריך וקשה להפסיק אותו- צורח.
אנילבטת לגבי שנה הבאה- אני הולכת ללדת. מצד אחד יהיה יותר 'אקשן' בבית (כרגע הוא ילד ראשון). מצד שני אני לא יודעת אם אוכל לצאת איתו כל כך הרה ולהעסיק אותו ו'לשמור' עליו שיוצאים החוצה.מצד שני הוא ילד רגיש שנראה לי שצריך אותי או דמות קרובה אחרת. האם מתאימה לו מסגרת עד הרו שנכון יותר לרשום למעון עד 16:00?
בעבר אמרת לי שכנראה זה ילד עם מזג מעט קשה- האם יש מה לעשות?(אני בחששות שהוא קיבל בתורשה משהו נפשי (לאבי יש דיכאון,אני רגישה ובעלי נראה לי די היפר).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד "קשה"
27/08/2009יעל שלום,
אני שומעת את העייפות בכתיבתך. שמרי על עצמך, יש לך עוד שנים ארוכות של השקעה לא פשוטה כאם !!!
הטיפול בילד פעלתן ו/או בעל מזג קשה, עומד על שני עקרונות : שמירה על סדר יום קבוע - של ארוחות, פעילות, זמן שינה, ועל גבולות מאד נוקשים - מה מותר ומה אסור.
בינתיים, כילד קטן שקשה לדבר איתו ולהסביר לו באופן הגיוני, הוא זקוק להרבה שמירה אישית, ולהרבה כוח מצידך.
נסי לגייס לעזרתך עוד מישהי מהמשפחה, שתתחלק איתך בעול, אך תהייה נוקשה ועקבית כמוך.
שתהייה לך לידה קלה, והמשך מוצלח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)