מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    ורדגפ
    14/09/2009

אני מנסה להגיע למסקנה לאיזה כיוון לפעול, ואם בכלל, לגבי ביתי.

השנה התחילה כיתה א' - ילידת סוף שנה (נובמבר) ולכן עדיין לא בת 6.

בגן טרום חובה הופנתה ע"י הגננת לריפוי ועיסוק עקב עיכוב ביכולת הציור יחסית לגילה ושאר היכולות שלה. התחלנו טיפול בהתפתחות הילד אצל מרפאה בעיסוק. הטיפול היה בקבוצות של 2-3 ילדים. בהמשך גם גננת גן חובה טענה שמורגש אצל הילדה פער ביכולת הציור וטענה שהייתה מפנה אותנו לטיפול, לולא כבר היינו מטופלים.

במהלך הטיפול הועלו כל מיני השערות לגבי הסיבות לבעיות: קשיי מוטוריקה, בעיית ריכוז (נוטה להסחה), בעיית אחיזה.

לקראת סוף גן חובה החליטה המרפאה בעיסוק שהילדה מיצתה את הטיפול. למרות תחושתי שהמצב עדיין לא תקין ולמרות שהגננת טענה שיש עדיין במה לטפל, בין השאר אמרה שיש גם קושי בהתארגנות... למרות זאת המרפאה בעיסוק טענה שלמרות שיש לילדה איזשהו קושי מוטורי, ואיזשהו קושי בריכוז, שהרי המצב שלה קל מידי עבור התפתחות הילד והיכולות האחרות שלה יפצו על הקושי. בפגישה האחרונה נאמר לנו שיש לה גם בעיית אחיזה ושנשתמש באחיזונים... לא קיבלנו שום הדרכה מעבר.

חיכיתי לתחילת כיתה א' לראות מה ילד יום. היום קצת יותר משבועיים אחרי תחילת השנה אני מרגישה שיש בעיה וש'נזרקנו' ללא צדק מהתפתחות הילד.

מצד אחד הילדה עצמאית, חברותית ובסך הכל משתלבת יפה בכיתה א'. מאז ומעולם הייתה ילדה שאיפה ששמים אותה, משתלבת. מצד שני, הפער ביכולת הכתיבה שלה לעומת שאר בני גילה מורגש. בעוד ששאר הילדים מסיימים הכל בכיתה או לפחות את הרב, ביתי מבלה את כל שעות הצהרון בהכנת שיעורים. כששאלתי אותה למה היא לא מסיימת בכיתה כדי לקבל הבנה ממנה של המצב, סיפרה שיש יותר מידי רעש בכיתה. גם מנהל הצהרון אמר שהם מחפשים לה מקום שקט ללמוד כי ממש מפריע לה הרעש.

כשאני ישבתי איתה ראיתי שהיא מוסחת יותר מנוכחותי, ולכן החלטתי לתת לה לבצע שיעורים במקטעים קטנים עם הפסקות, כאשר היא יושבת בחדר סגור ועובדת לבדה לאחר הנחייה קצרה. נוכחתי שהיא מצליחה לעבוד ככה יפה מאוד, למרות שכל רעש קטן שהושמע מחוץ לחדר הפריע לה והיא התלוננה עליו.

מעבר לקושי הזה שמתי לב שהיא מתקשה בהעתקת צורות (גם בסיסיות כמו ריבוע), מתקשה להשאר על הקווים של קיווקווים, מתקשה לא לצאת מהתחומים בצביעה, שהציור שלה מבולגן מאוד ומקושקש מאוד.

אני קוראת המון גם על קשב וריכוז וגם על קשיי למידה ומתקשה להגיע למסקנה מה הבעיה ולאן לפנות.

הערה נוספת - שני אחי מאובחנים עם בעיית קשב וריכוז ואילו בצד של בעלי יש בעיות דיסלקציה/דיסגרפיה....

האם אפשר לעשות לי קצת סדר ולכוון אותי לאנשהו?

תודה וסליחה על האורך.
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• איחור גרפומוטורי

ד''ר מיקי הר-גיל
    14/09/2009

ורד שלום,
    את מציינת 2 בעיות.
    בהחלט יכול להיות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז, אולי ללא המרכבים ההיפר אקטביים אמפולסיביים אך קושי בלהתרכז ומוסחות גבוהה.
    במקביל קיים איחור גרפומוטורי מגיל צעיר , היתי פונה להערכת נוירולוג ילדים בשאלה של קשב וריכוז והדרכים לפתרון הקשיים הגרפומוטוריים.
    בברכת שנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי קשב וריכוז, לקות למידה

14/09/2009

שלום,

אני בהחלט מבינה את דאגותייך, במיוחד לאור הרקע המשפחתי, וטוב שאת ערנית ונכונה לטפל.
    את בהחלט צודקת גם שלפעמים המערכת הציבורית עמוסה, ולכן מזדרזים לסיים טיפולים של ילדים, כדי לאפשר טיפול במספר רב של ילדים.
    לכן, לדעתי, קחי את הזמן לתת לילדה להתאקלם בכתה א', להסתגל, ולאפשר למורה להכיר אותה.

בעוד כחודש וחצי, כדאי לבדוק עם המורה מה דעתה על הילדה, להעריך את הישגיה לעומת רוב הכיתה, ואז לשקול לערוך לה אבחון מקיף : פסיכולוגי ודידקטי.
    אפשר לערוך את האבחון באגודת "ניצן", או בשרות הפסיכולוגי-חינוכי, כדי לחסוך בהוצאות.

כל טוב ובהצלחה ! שנה טובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר בן נון והר גיל תודה רבה

ורדגפ
    14/09/2009

עזרתם לי להגיע לאיזשהו כיוון.

שנה טובה!
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר בן נון והר גיל תודה רבה

ורדגפ
    14/09/2009

עזרתם לי להגיע לאיזשהו כיוון.

שנה טובה!
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו