חוסר התמודדות, ותרנות, יללנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר התמודדות, ותרנות, יללנות
    ריבי
    28/09/2009

שלום רב!
    בתי אלה בת 3 וחצי, ילדה יפה מאושרת, חייכנית וחכמה... לאחרונה אני שמה לב כי בסיטואציות שונות מול ילדים בגילה קשה לה להתמודד אם מצבים שלא מתנהלים בדרך שלה, אם שלושה חברים משחקים בכדור והיא לא תופסת אותו היא רצה אלי בבכי "לקחו לי" "לא נתנו לי" וכדומ' במקום להתמודד לשחק להנות היא רק מתעסקת במה לא בסדר, זה בא לידי ביטוי בהרבה מצבים, וכן שאר הילדים אוהבים אותה ורוצים לשחק איתה והיא רק עסוקה בלבכות ולילל ולהיצמד אלי, בגן בו היא נמצאת הגננת וגם הסיעות טוענות שהיא הכוכבת , מנהלת את העניינים, משחקת עושה מה שאומרים לה.. ואיתי אחר הצהריים בדיוק הפך, בגן שעשועים היא רק מתעסקת בלומר לי לבוא, או לבכות, חשוב לי לציין שלאחרונה התווספה למשפחתינו שירה, בת חודשיים וחצי, כמו כן עם כל דבר שהיא לא מסתדרת או לא "הולך" היא נוטשת מוותרת לעצמה בין אם זה לרכב על אופניים משחקי קופסא לגילה, כך שאני מוצאת אותה משחקת עם משחקים של תנוקות כי שם אין אתגר או התעסקות קשה יותר... אני מרגישה ממש אובדת עצות, לא יודעת מה לעשות.. מה לומר לה כדי לצאת מהמעגל הלא נעים הזה בו אנו נמצאים.. אני אשמח אם תוכלי לענות לי במהרה
    תודה רבה
    ריבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי התמודדות חברתית

29/09/2009

ריבי שלום,
    את מתארת תמונה של ילד המתקשה מעט במצב "לחץ", אולי לאור תו ספת אחות למשפחה, או - שמדובר בילדה גדלה, אשר מתחילה לגלות תכונות אישיות מסויימות, בהן קושי להלחם, להתחרות, וכד'.
    ראשית, אין בכך אסון, גם אם אנחנו רואים שלילד קשה. הוא ילמד מכך. או שיתגייס וייאבק, או שילמד שזה גבול יכולתו, ויוותר.
    שנית, צריך לקבל את העובדה, כי לילדינו אישיות נתונה במידה רבה, ואנחנו יכולים לעזור בגיבושה, אך לא לשנות אותה, גם אם הם שונים מאיתנו, או ממה שנראה לנו רצוי.
    חשוב לשקף לילד ולהמליל לו את המצב , כגון : אני רואה שקשה לך, כי הילדים האחרים לא עשו מה שרצית, אני מרגישה שאת נעלבת, וכד'.
    אפשר גם להציע לה מה לעשות, כגון : אולי תגידי לילדים שאת רוצה את הכדור עכשו, וכד'.
    השתדלי לא לבקר אותה, ולא לשדר לה, שאת מאוכזבת ממנה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו