מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות ילד בן שנתייםאלה01/10/2009
שלום וחג שמח!
בני חגג לפני שבועיים יום הולדת שנתיים ויש לי כמה שאלות לגבי התפתחותו:
הוא עדיין לא הולך לגן, נמצא איתי בבית, אנחנו הולכים למגרש משחקים פעמיים ביום, ושמתי לב שהוא קצת פוחד מילדים אחרים, ובכלל מאנשים שנמצאים שם.
לרוב הוא זז מהם והולך למקום שאין שם אף אחד
כשהוא מתנדנד בנדנדה, ויש לידו עוד ילד בנדנדה אחרת, הוא מסובב את הראש לצד השני, ולא מסתכל, עד שהילד לא יורד.
אם מישהו מהמבוגרים מחייך אליו או מנסה לדבר איתו לרוב הוא פורץ בבכי ובורח. לפעמים ממש נכנס להיסטריה.
אבל, מרחוק הוא כן מתעניין בילדים, מסתכל עליהם אומר "ילד", "ילדה" ומחייך.
כשאנחנו במגרש משחקים, הוא מסרב להסתובב לבד, רק אם אני הולכת אחריו ומחזיקה לו את היד
בנוסף, הוא לא כ"כ מדבר, הוא כן אומר הרבה מילים, אבל לא משפטים. הוא מתקשר טוב עם הסובבים אותו, אני לרוב מבינה מה הוא מבקש ממני, מה הוא רוצה.
האם התנהגות כזאת נחשבת נורמלית?
האם הוא סתם ביישן או שהוא ממש פוחד?
אני גם מתלבטת לגבי הגן שנה הבאה. הוא יהיה בדיוק בן 3 (נולד בספטמבר) ואני לא יודעת אם כדאי לרשום אותו לגן העירייה. זאת תהיה קבוצה גדולה, וסביר להניח עם ילדים גדולים יותר ממנו, וזאת תהיה המסגרת הראשונה שלו, אז אולי עדיף לרשום אותו למשפחתון עם ילדים יותר קטנים בגיל, ועם מספר קטן של ילדים.
מודה לך על התשובה,
סליחה עם האורך,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות או פחד חברתי ?
01/10/2009אלה שלום,
התגובות של בנך, להתרשמותי, הן בהחלט יוצאות דופן, ונראה לי שמדובר ביותר מאשר ביישנות.
בוודאי, שהעובדה שהוא בבית איתך, אינה נותנת לו הזדמנות להתרגל לסביבה של ילדים אחרים.
התמונה שאת מתארת מתאימה למה שאנחנו מגדירים כ"חרדה חברתית".
הדרך לטפל בה, בגיל הצעיר, היא ע"י חשיפה הדרגתית וסבלנית לילדים ומבוגרים אחרים, ורצוי מוקדם ככל האפשר.ככל שהשילוב החברתי נדחה, ההסתגלות קשה יותר.
הייתי מאד ממליצה לך שלא להמתין עד שנה הבאה, ולהכניס אותו כבר לגן קטן, לפחות לשעתיים ביום, לפחות 3-4 פעמים בשבוע.
אם בכל זאת תחליטי להמתין עד שנה הבאה, אמליץ לך לנקוט בדרך דומה אז.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד 2 שאלות:
אלה01/10/20091. האם זה בסדר שבני עדיין לא אוכל בכפית בגיל שנתיים, אלא רק עם הידיים, וקצת עם מזלג?
הוא מחזיק את הכפית ביד, ומשחק איתה, ובמקביל אוכל עם הידיים. כשאני מאכילה אותו בכפית הוא כועס, ולא נותן לי, וממשיך לאכול עם הידיים.
איך לגרום לו לאכול בכפית?
2. כפי שכתבתי, הוא נמצא כל היום איתי בבית, והבעיה היא שהוא מאוד לא עצמאי וכמעט ולא משחק לבד. הוא הולך אחריי לכל מקום, כולל שירותים ואמבטיה. אם אני עסוקה במטלה כלשהי כמו תליית כביסה או בישול, הוא עומד לידי, ומחכה עד שאסיים, גם אם זה 15-20 דקות. יש לו הרבה צעצועים, אך הוא משחק בהם רק אם אני יושבת לידו ומשחקת איתו. לבד הוא כמעט ולא מסכים.
איך פותרים את הבעייה הזאת?
שוב תודה רבה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצמאות
02/10/2009אלה שלום,
ילד לומד התנהגות בהקשר חברתי : הוא צופה באנשים, בעיקר - בילדים אחרים, מחקה אותם, וכך הוא מפנים.
ילד זקוק לחברה, זה צורך בסיסי בכולנו, ולכן, מאחר שאת החברה היחידה שלו, הוא דבק בך ולא עוזב.
אין לי עצה אחרת לתת לך, אלא - הכניסי אותו לגן. עכשו.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חג שמח!
אלה02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)