בן שנה ושבע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ושבע
    דנה
    15/10/2009

שלום, אשמח לעזרה לגבי סטטוס של הבן שלי ולדעת אם יש לו עכוב או לא.

בני מבין הכל, מבין הוראות, ומדבר קצת - כלומר 16 מילים לדיוק:אבא, טלווזיה (אומר טיזיה),בולבול (בובו)בקבוק(בקבק) בובה-אומר תקין, די- דאי, אורי - או, סבא- כמו אבא, לא -תקין, ספור -פו, בי - תקין, מה קרה - מה קהה, את זה- תקין, מה זה- תקין, הלו -תקין, לא - ומנענע את ראשו ללא .

בנוסף הוא מרים את הטלפון ואומר הלו, יודע לעשות קולות של חיות, וגם אם אנחנו רואים ברחוב כלב אז הוא מצביע ואומר וואו וואו .

רציתי לשאול:

1. הבנתי שבגיל כזה הם אומרים להגיד מילים ברורות- ורוב המילים שהוא אומר הם חלקי מילים אך אפשר לתקן זאת?

2.האם הכמות של המילים היא קטנה?

3.הוא כל כמה ימים מוסיף מילה חדשה לרפטואר שלו, אבל הוא לא חוזר עליה ככה שאני לא יודעת אם הוא התכוון אליה- למרות שהוא מצביע על החפץ, לדוגמא הוא הצביע על העגלה ואמר -גלה ,כדי שנצא.

4.האם היכולת לבקש דברים כלומר להביא לי את הסימלאק שלו עם ולהצביע על בקבוק כדי שאני אכין לו היא דבר שהוא ברמה שלו או מתחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושבע

הוספת תגובה

• התפתחות שפה

ד''ר מיקי הר-גיל
    15/10/2009

דנה ערב טוב
    נראה שההתפתחות תקינה , אנו מצפים בגיל זה בערך לכ 30 מילים , אבל עדין ניתן לאחר מעט את מתארת הבנה חיקוי ותקשורת טובים אני בטוח שמהר מאוד יריחב את אוצר המילים
    המלצתי לחכות עד גיל שנתיים אז אוצר המילים אמור להיות בין 50-200 מילים כולל חיבור של 2 מילים במידה והיה איחור ניתן לגשת להערכת קליניאת תקשורת ולטפל בהתאם .
    עד אז רצוי לברר שהשמיעה תקינה, לדבר הרבה לספר סיפורי תמונות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו