בעיות סביב קשיי גמילה מקקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות סביב קשיי גמילה מקקי
    דנה
    17/10/2009

שלום רב
    בני בן 3.3
    גמול מפיפי כבר 9 חודשים ועם הקקי נוצרו הסתבכיות.הוא עם חרדת אסלה, עד לפני שבועיים עשה קקי בחיתול,בהתחלה כשהוא ישוב על ישבנון ובחודשים האחרונים עם חיתול בעמידה בשירותים.
    אני לא הפעלתי לחץ להוריד חיתול, מדי פעם הצעתי לו אסלה והוא סרב בתוקף.
    בשבועות האחרונים שמתי לב שהוא מתאפק, מסרב גם לחיתול ומתלונן על כאבי בטן. סובל כנראה מעצירויות ונכנס למעגל של שמירת הקקי. כתוצאה מזה גם לא אוכל כי כואב לו.
    מה לעשות?אני לחוצה אבל משתדלת לא להעבר לו את זה. פעמיים גם התחיל לברוח לו בתחתונים והוא נורא נלחץ מזה.
    אציין שמבחינה רגשית הוא לאחרונה מאוד רוצה להיות גדול ועצמאי וכנראה לא בשל עןד סביב הקקי ומסתבך שם. גם סיפר לי סיפור דמיוני על ילד שהפרצוף שלו מלוכלך בקקי..מה לעשות עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מקקי

18/10/2009

דנה שלום,
    לילדים רבים יש חרדת אסלה, וקשה להם להתרגל למצב הישיבה ועשיית הצואה. צריך לנסות שהאסלה תהייה גדולה ויציבה ככל שאפשר, ותיתן לילד תחושת יציבות. אגב, יש ילדים שמסיבה זו מעדיפים לעשות בסיר, שהוא יציב על הרצפה, ומאפשר להם ישיבה יציבה.
    עניין נוסף הוא באמת מעגל ההתאפקות , עצירות וצואה קשה, הכואבת ביציאה. לכן, חשוב מאד להשתדל, שהצואה תהייה רכה : להקפיד על תזונה מתאימה, שתייה מרובה, ולא "לוותר" לילד, מבחינת הושבה ליציאה כל יום !
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו