מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מצטערת שמתקיפה את הפורום הזה בשאלותדנה17/10/2009
אבל אני מאד מודאגת
מי שמכיר אותי ביקרתי בפורום פעמים - אני די מודאגת, וכל הזמן חושבת על זה.
לפני חודש וחצי ראיתי שהילד שלי זומבי, לא מגיב לשם, קשר עין גרוע, והתחלתי לחשוש, חשבתי שזה בגלל הטלווזיה ויש לי תחושה שזה אכן בגלל זה, ישלציין שהוא ראה המון טלווזיה באופן לא מבוקר.
כיבתי לו את הטלווזיה והפלא ופלא הילד השתנה מקצה אל הקצה.
קשר עין חיוני ושמח
מגיב לשם
הרחיב את אוצר המילים שלו מ3 מילים ל-20
עושה הבעות- כגון לא עם הראש, נותן לבובה לאכול, מציע ביסים , וילד חם בכללי נותן חיבוקים ונשיקות, וחייכן.
פורש ידיים ושואל מה קרה , מצביע על דברים , מביא לי את הסימלאק כדי שאכין לו בקבוק ואומר בקבוק.
וצריך נחמה אצלי שהוא חולה.
אך יש דברים שעדיין מטרידים אותי:
האיחור השפתי
הוא מחזיק 2 עצמים ומנענע את ידיו וחוזר על המילה דאגן דאגן
והוא אוהב לשחק עם במשחקי קוביות, ולהכניס צורה לצורה
אך שמתי לב שהוא מאד אוהב להכניס ולרוקן את סל הקוביות ,וכן גם צבעים - והוא לא ממש אוהב לצייר
הוא לא היה בגן ורק בספטמבר נכנס לגן ולא עבד לא על ציור איתי בבית וכמעט ולא היה לו קשר עם ילדים בני גילו
כך שזה קשה לו בגן
כשהוא רואה ילדים אחרים בני גילו הוא אומר להם - דאי , דאי , כאלו לא רוצה שיתקרבו אילו.
אבל כבר ראיתי אותו משחק בסיטואציות עם ילדים ונהנה מהמשחק אבל לא הרבה.
הלכתי לנירולוג ילדים שאבחן שיש בעיה בליקוי תקשורתי ואחור שפתי -אך זה היה ממש בתחילה שסגרתי את הטלווזיה לפני ההתקדמות העצומה
והלכתי לאבחון פרטי אצל מישהי שמתמחה בשיטת child space והיא אמרה שאין לו כלום ושהוא אינו בקשת האוטיסטית
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנות
18/10/2009דנה שוב שלום,
קשה לי לענות לך על בסיס תיאורייך. צריך לראות את הילד, לפעמים אפילו כמה פעמים, ורק אז אפשר לתת אבחנה.
יש כמה דברים מטרידים בתיאורים שלך, אבל ידוע לנו, שיש ילדים המאחרים בהתפתחות, ולאחר זמן-מה, תמונת התפקוד שלהם משתנה מאד .
אני מציעה לך שלא להסתמך על האינטרנט, אלא לבקש הפנייה למכון להתפתחות הילד. שתבדוק אותו קלינאית תקשורת, ופסיכולוגית, ייערך דיון של הצוות, ואז אפשר יהיה לתת לך תשובה יותר מוסמכת, ולהחליט אם צריך טיפול, ואיזה.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה18/10/2009אני בתור להתפתחות הילד, יש לי בנובמבר
אבל בגלל שאני כל כך לחוצה מכל מה שאני קוראת אז אני מתקיפה את כל הפורמים שיש.
ומנסה למצוא עידוד בדברים שהוא כן עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)