איחור שפתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור שפתי
    tali
    30/10/2009

שלום רב
    הילד שלי בן שנתיים וחצי ועדיין לא ממש מדבר, הוא מבין הוראות בסיסיות כמו תזרוק לפח, תרים את..., תנקה את... אתה רוצה ??? ועוד....) הוא התפתח מהר יחסית מוטורית הלך ב 10 מחודשים האכיל את עצמו וצייר בגילל שנה הוא גם יודע את איברי הגוף שלו ובכלל מאוד עצמאי
    אנחנו מטפלים אצל קלינאית תקשורת פעמיים בשבוע ועכשיו מתכננים להוסיף עוד
    חשוב לציין שאנחנו גרים בארה"ב ויש לנו מטפלת דוברת ספרדית בבית ובגן יש אנגלית ועיברית
    הוא מאוד חברותי אבל כשהוא לא מרגיש בנוח הוא לא יוצר קשר עין והוא הולך יפה קופץ עם שניי רגליים ויש לו שיווי משקל מעולה אבל לפעמים הוא הולך על קצות האצבעות בדרך כלל שהוא ממש שמח ומתרגש. הוא מתקשר איתנו בלי בעיות ויש לו פתירת בעיות מעולה
    חשוב לציין שאני לא חברותית ואין לו הרבה משחק עם ילדים חוץ מהאח הקטן שלו בן שנה וחצי
    לפניי חודשיים הוא התחיל את הגן ואני רואה שיפור מדהים אני מנסה לעבוד עם המורות ולנסות להביא לשיפור חברתי ותיקשורתי , היום המורה ציינה לפניי שהוא מכניס חלה צעצוע לפה והוא מנסה לטעום דבק ( אני יודעת שהוא אוהב דברים מלוחים והוא נהנה ללקק אותם ) ולא חשבתי שזה ממש בעיה, אבל המורה העלתה בי חששות מה לעשות?????
    תודה רבה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור שפתי

הוספת תגובה

• איחור שפתי

31/10/2009

טלי שלום,
    יש לצערי הרבה גורמים שעלולים לפגום בהתפתחות הקלה של הילד, וייתכן שההתנהגות שאתם רואים נובעת מהקושי שלו להתמודד עם המורכבות שבחייו : 3 שפות, סביבה זרה, אח קטן. ייתכן גם שבאופיו הוא ביישן וקשה לו בחברה כמו לך.
    אם את חוששת, אני מציעה שתשקלי לפנות למרכז להתפתחות הילד, ולהתייעץ איתם. הם בעלי סמכות מקצועית, ובהחלט ייתכן שירגיעו אותך, ותדעי בוודאות שהכל בסדר. הם גם יכולים להדריך אותך ואת הגננת מה לעשות.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו