קשיי שפה אצל בן שנה וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי שפה אצל בן שנה וחצי
    כפית אדומה
    31/10/2009

לבני בן השנה וחצי אין כלל ז'רגון עצמאי של מילים, והוא אינו מחקה קולות (של חיות למשל). חשוב לציין שהוא מבין כל מה שאני אומרת, ומקשר בין אובייקטים מצויירים בספרים ואמיתיים בסביבה, ובין מילים נשמעות לאוביקטים סביב. כמו כן הוא נותו נאומים ארוכים בשפת הג'יבריש.
    בשלב כלשהו הוא הוסיף להצבעה על אובייקטים את המילה "ת'זה", ולעיתים ליווה את תנועת הראש "לא" במילה "לא", אך דיבור זה פסק. הוא גם היה מנופף לשלום בידו ומוחא כפיים וגם פעולות אלו פסקו לפני כמה שבועות.
    לפני כחודש התחלתי לחשוף אותו לסרטי וידאו לפעוטות, והוא הפך מכור להם- עם התעוררותו בבוקר הוא מבקש לצפות בהם, וגם בהמשך היום.

אודה לכם על התייחסותכם לעיכוב בעניין השפה, ואשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי חשיפה לסרטי וידאו לתינוקות- האם כדאי בשלב זה, ואם כן למשך כמה זמן ביום? אילו תכנים להעדיף - שירים או גירויים חזותיים כדוגמת קלטות בייבי אינשטיין?

בדאגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי שפה אצל בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• קשיי שפה

01/11/2009

שלום,
    בגיל שנה וחצי, זה עדיין תקין שלילד יש אוצר מלים מוגבל, והוא מדבר בעיקר בג'יבריש.
    מה שמדאיג מעט הוא העובדה, שיש נסיגה בדיבור, כפי שאת מתארת.
    הייתי ממתינה עוד מספר שבועות, ובודקת מה קורה. אם לא יחול שינוי לטובה, כדאי לבקש הפנייה לקלינאית תקשורת.
    לגבי הוידיאו, הייתי אומרת שחצי שעה הן די והותר לילד. חשוב לאפשר לילד מגוון של פעילויות, כדי שייחשף לטווח רחב של גרויים.
    מקווה שההמשך יהיה טוב ! אשמח לשמוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו