ילד בן 4 עם עיכוב שפתי ומוטוריקה עד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 4 עם עיכוב שפתי ומוטוריקה עד
    שרית
    05/01/2010

שלום,
    בני בן ה 4 אובחן על ידי המכון להתפתחות הילד עם עיכוב שפתי בסדר גודל של עד שנה.
    והמליצו לי לרשום אותו לגן שפתי שנה הבאה.
    בהתייעצות הגננת , הנ"ל טענה שאין סיבה לשלוח אותו לגן מיוחד ושמספיק השהות שלו בגן רגיל עם גננת שיח.
    לאחר מס' שיחות שלי עימה בנסיון להבין איפה הבעיה , גיליתי שהוא מתקשר הרבה יותר טוב בבית מאשר בגן עם הסגל, ו/או עם כל מבוגר אחר למעט בני משפחה. (אין בעית תקשורת עם הילדים בגילו) .
    בהתייעצות עם חברה פסיכולוגית חינוכית הנ"ל העלתה שתי אפשרויות 1. סלקטיב מוטיזם. 2. עיכוב רגשי .
    האם יש מקום /פסיכולוג שאתה ממליץ שאני יכולה לגשת אליו לאבחון הבעייה, בדגש על הבעיות שציינתי.
    אנחנו גרים בחולון .

תודה
    שרית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיכוב שפתי ומוטוריקה עדינה

05/01/2010

שלום,
    אני תמיד ממליצה לפנות למכון להתפתחות הילד, בו נמצא צוות רב-מקצועי, שבוחן את הילד, ומלווה אותו בטיפול, יחד. כך גם נערך דיון של כולם לגבי המלצה על מסגרת חינוכית.
    אינך מציינת באיזו קופה אתם מבוטחים, אך כל קופה יש לה הסדר עם מכון כזה.

לעניין מסגרת חינוכית - אינני חושבת שגננת שיח תספיק, כי הטיפול שלה מצומצם מאד. בגן שפתי הילד יקבל טיפול יותר נרחב, הן בנושא השפתי, והן במוטוריקה עדינה.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו