הרטבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבה
    לימור
    27/01/2010

שלום. אני בת 22 יש לי 2 ילדים הגדול בן 3.11 הקטן בן 2.6. התחלתי לגמול את הגדול- גמילת יום קצת אחרי גיל 3 אולי 3.3 כי לפני כן היה חורף ולא ראיתי הוא בשל. בהתחלה היה מעולה הוא שיתף פעולה יפה. אחרי בערך 3 ח' גמלנו אותו לילה וגם זה הלך יפה. אבל משו התפקשש וכבר כמה חודשים שהוא חוזר מהגן עם תחתון רטוב. בלילה הוא לא מרטיב. הוא ישן כל הלילה ובבוקר הוא קם ב5 וחצי ומעיר אותנו שהוא צריך לשירותים. אבל ביום הוא מרטיב. הוא מסוגל לשבת על הספה ולהסתכל עליי לראות אם אני קולטת בזמן שהוא עושה פיפי. לדעתי זאת סתם עצלנות. אבל זה כבר ממש מתסכל. דיברתי עם הגננת ואמרתי לה שתשגיח עליו ושתשלח אותו כמה פעמים ביום לשירותים. היו יומיים שהוא חזר עם תחתון יבש וכל השאר אותו דבר. אני לא יודעת מה לעשות. מצטערת מראש על אורך ההודעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה

הוספת תגובה

• הרטבה

27/01/2010

לימור שלום,
    אפשר לחשוב על כמה סיבות מדוע הגמילה לא מצליחה : אולי הילד אינו בשל, ולכן יש נסיגה.
    אולי יש תחרות מסויימת מול הילד הקטן, ולכן הוא מעדיף "להישאר קטן" ואין לו מוטיבציה להיגמל.
    ואולי יש איזו בעייה בשלפוחית, אולי אפילו דלקת.
    הייתי מתייעצת עם רופא הילדים, ואח"כ מדברת עם הילד, ומנסה "לצ'פר" אותו כל יום שלא הרטיב. נסי אם זה עוזר.
    ואם לא - התאזרי בסבלנות, אין כמעט ילדים נורמלים שלא נגמלו. זה מגיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו