התנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות
    שגית
    06/02/2010

לד"ר יוכי שלום רב :
    בני בן שנתיים ושלושה חודשים .
    כחודש וחצי היו לו בעיות שונות שקשורות לבריאותו .
    {ואולי דאגנו יתר על המידה בכל מה שקשור אליו ואף אולי קצת וויתרנו לו לפעמים} מאז אנו נתקלים בשתי תופעות שאיננו יודעים כיצד להתמודד עימם :
    1. כאשר אני משכיבה את בני לישון,לאחר מקלחת וקריאת סיפור ,הוא אינו מוכן לישון לבד והוא מבקש שארדים אותו ואשאר לידו .
    אומנם כשלא חש בטוב לפני כן ,אכן היתי מרדימה אותו ,אך היתי הולכת לאחר מכן ,אך לאחרונה הוא אינו נרדם עד שהינו בטוח שאני נמצאת עימו בחדר ולא הולכת .
    הדבר מתבטא גם באמצע הלילה ,הוא לא מוכן להמשיך לישון אלא אם כן אני נשארת לידו .
    2.בזמן האחרון כל דבר שמבקשים ממנו לעשות הוא אינו מוכן לעשות .
    כאשר כועסים על ההתנהגות שלו ,הוא ישר אומר "אני לא אוהב אותך יותר "ומתחיל להכות אותי {לא חזק אומנם אך עצם ההתנהגות הזו מפריעה לי מאוד }
    כל דבר שאינו מסכים איתו הוא מתנגד בתוקף ,ומתחיל לבכות ולצעוק ולהכות ועושה דווקא .
    אשמח אם תיעצי לי כיצד לנהוג בשני מצבים אלו מפני שהינם חוזרים כל יום מספר פעמים ביום .
    תודה מראש
    שגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

• התנהגות "מרדנית"

07/02/2010

שגית שלום,
    הגיל שבין שנתיים -שלוש מכונה בספרות "גיל המרד הראשון". באנגלית הוא נקרא TERRIBLE TWO. הפסיכולוגים מדברים על גיל שהמאפיין אותו הוא המאבק לעצמאות, ולשליטה.
    לכן, ייתכן שהשינוי בהתנהגות של בנך, אינו קשור לבעיות הבריאות שהיו לו, אלא לשלב התפתחותי שהוא עובר. ייתכן שהתעוררו אצלו פחדים מסויימים, ולכן הוא זקוק לנוכחות שלך בעת ההרדמות.
    מאידך, הוא כועס כשאינו מצליח להשליט את רצונו, ונוקט בהתנהגות "דווקאית".
    העצה המקובלת היא להיות רגועים : להתעקש על מה שצריך להתעקש, ולוותר איפה שאפשר לוותר. זה תלוי במידה רבה בגישה שלכם, באופי שלכם (מה חשוב לכם, מה מפריע לכם).
    העיקר - להיות עקביים ! כך הילד לומד מהם הגבולות שאינו יכול לעבור, ושעליו לכבד.
    זה בהחלט עשוי להיות שלב לא קל, אבל זה חולף. סבלנות!
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו