בעיות התנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התנהגות
    יעל
    16/02/2010

שלום,

מתייעצת בקשר לילד בן 1.8. הגדרנו אותו כילד עם מזג קשה. בטיפת חלב נאמר שיש גם גמישות יתר, אבל בסה"כ כן נראה שמשיג את אבני הדרך ההתפתחותיות. בכל מרה יש לנו תור לאורתופד לבדיקה.
    בזמן האחרון התחיל להרביץ. בחלק מהמקרים זה נראה לי שהוא פשוט לא יודע להשתמש בגוף שלו. למשל יכול להשכב עם הגוף על כלב, תינוק. ובחלק מהמקרים כשהוא עצבני (וזה קורה מספר פעמים ביום), וממש 'מתפרק' ויכול לתת מכה עם היד (למשל בראש של התינוק, על הרגל שלי).זורק דברים, ולא מסוגל לשלוט על עצמו. הוא יודע שזה אסור אז לפעמים עושה 'טובה' עם היד אחרי שהוא עושה את זה.
    אני לא כל כך יודעת מה לעשות כשזה קורה.האם נכון לשים ב'לול למספר דקות' שירגע בפעוטון המטפלת אמרה שהיא מושיבה על כסא אחרי שהוא מרביץ אבל לא נראה לה שהוא מבין. מה לעשות? אני לא רוצה שהוא יקבל 'סטיגמה' של הילד הרע...

בתודה
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

17/02/2010

יעל שלום,
    "אלימות" היא תופעה מוכרת בגיל זה ממספר סיבות : הילד עדיין אינו יכול להתבטא בצורה מילולית, ולכן הוא מתוסכל. סיבה אחרת היא, שהילד איננו מודע לתוצאות המכות שלו, איננו שולט בתגובה לעתים, כפי שאת אומרת. ובכלל - בגיל זה, ילד מתקשה לשלוט בדחפים .
    בהחלט נכון לשים אותו בלול למספר דקות להרגע, וזה עוזר. בהמשך, הוא לומד לשלוט טוב יותר בהתנהגותו, הוא הופך להיות יות5ר מילולי ויותר הגיוני, ואז קל יותר להתנהל איתו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יעל
    18/02/2010

תודה רבה על התשובה.

רציתי לשאול האם כדאי לפנות למרכז להתפתחות הילד. מצד אחד יש דברים שהתאזנו אצלו כמו שינה ואנחנו יודעים מה תורם לו - כמו יציאה החוצה, סדר יום, אבל מצד שני ההתמודדות בגן ובבית קשה. לא פשוט לתת מענה 'בלתי פוסק לצרכים נראה שהוא צובר תסכולים.

אם אפשר לשוחח אשמח.

בתודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - התנהגות "אלימה"

19/02/2010

יעל שלום,
    לא נראה לי צורך לפנות להתפתחות הילד. אמרתי שהתופעה מוכרת ותואמת לגיל, כך שמדובר בילד נורמלי, ואין צורך לדאוג.
    נסי להתייחס אליו כפי שאת מרגישה שעוזר באופן אינטואיטיבי. במידת הצורך - את יכולה לבקש עזרה. אפשר לפנות לבי"ס אדלר לקבוצת הורים, או למקומות אחרים שנותנים הדרכה, או לפורום הזה ! אשמח לענות לך.
    כל טוב. העיקר בעיני הוא להיות רגועים מול הילד, ולא לדאוג או להגיב בכעס !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יעל
    23/02/2010

תודה על התשובה.

אני רוצה להתייעץ על ההתמודדות עם הילד בגן. לגננת מאוד קשה בתקופה האחרונה בגלל הקשיים- זריקת חפצים, האלימות שדיברנו עליה, צעקות, רצונות רבים ומעבר מדבר לדבר - למשל יכול לבקש לעלות על נדנדה ואז יורד ואז מבקש שוב וכו. הבעיה שהדבר קורה לעיתים תכופות. אני מרגישה שאני יודעת מה עושה לו טוב אז באמת אני מנסה לעבור לפעילות אחרת כמו יציאה החוצה כשזה קורה, שמירה גדולה יותר כיון שהרבה פעמים עוד לא מודע לפחד, עזרה. וכן אני רואה שיפור והתקדמות אבל בגלל שעצמאי יותר לפעמים גם חזק ודורש יותר. בגן היא עם עוד ילדים ואין לה סייעת וממש קשה לה להתמודד והיא מתקשרת אלי הרבה לשאול מה אני מציעה לעשות. מנסה לומר ו לא ולא עוזר, להושיב אותו על כיסא להרגע וכו,
    מה את ממליצה לעשות?

בתודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגן

24/02/2010

יעל שוב שלום,
    אין לי תשובה "חכמה" עבורך. אני חושבת שבגן, זו אחריות של הגננת להתמודד עם הילד. זה תפקידה, וזה המקצוע שלה. אולי היא צריכה עוד סייעת, ולפעמים, הגננת באמת מבקשת מההורים של ילד קשה, שישתתפו במימון עוד סייעת, לפחות לכמה שעות ביום. נסי לדבר איתה על כך, או חשבי להעביר אותו לגן, שיש בו יותר מבוגרים שיכולים לפקח.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו