הפרעת קשב וריכוז לילדה בכיתה א בת 7

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז לילדה בכיתה א בת 7
    דנה
    03/03/2010

לד'ר מיקי הר גיל ערב טוב!

יש לי ילדה בת 7,הלומדת בכיתה א,בכיתה רגילה בבה"ס רגיל,באבחון פסיכולוגי שנעשה לה בשנת 2008 [עיי פסיכולוגית מטעם הגן] היא אובחנה בהפרעת קשב וריכוז.
    השנה היא עלתה לכיתה א' ובישיבה עם המורה והיועצת של בה"ס נאמר לי שיש לה קשיים ברכישת
    הקריאה,בחשבון בעיה של חיבור וחיסור מ-1 עד 10 מתבלבלת בין החיבור + למינוס החיסור_
    קושי בניקוד של הקריאה ,לא יודעת את כל הניקוד,קושי בארגון,קושי במטלות וביצוע מטלות קבוצתיות בכיתה,לכן הם ביקשו בדיקת שמיעה ובדיקת ראיה,ובדיקת אצל קלינאית תקשורת
    ובדיקה אצל נוירולוג. ובישיבה האחרונה אצל יועצת בה"ס ,הוחלט עם המורה והפסיכולוגית וכל הגורמים ,על שילוב הילדה בכיתה קטנה[בשנת הלימודים הבאה בכיתה ב']אני עדיין לא אישרתי את הסכמתי ללא תוצאות הבדיקות והאבחון.
    בבדיקת ראיה שנערכה לה הראיה היא 6\6 בסדר גמור.
    בבדיקת שמיעה במכון שמיעה חלה ירידה בשמיעה בטונים הגבוהים,ולכן הופננו לרופא א א ג
    שבדק ואמר שיש ירידה קלה בשמיעה בטונים הגבוהים שביין 6000 ל-8000 .
    לגבי ק תקשורת מילאתי את כל הטפסים ,ואנחנו מחכים לקביעת תור לקלינאית זה לוקח עד חודש
    ימים.
    לגבי נוירולוג נקבע לנו תור לעוד שבוע.
    השאלות שלי הן: כשיש לילד ירידה בשמיעה ,אני מבינה שזה משפיע עליו במהלך הלימודים בכיתה
    וגם בבית. ואיך מתבצעת בדיקה ראשונית אצל נוירולוג,האם הילד חייב לקחת כדור ריטלין לפני הבדיקה?.
    נא בבקשה תשובתך דחוף אליי למייל הנ"ל .
    בתודה רבה דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב ולקות למידה

ד''ר מיקי הר-גיל
    04/03/2010

דנה שלום
    לדעתי הנוירולוג אליו תלכו יעשה סדר בדברים
    בחלק גדול מהמקרים מדובר בשילוב של הפרעת קשב ולקות למידה .
    יש צורך גם באבחון דדקטי או פסיכו דדקטי בכדי להבין את הקשיים הלימודים .הנוירולוג בדכ שואל את הורים שאלות מקבל ומנתח את מכתב הגגנת אם הדברים ברורים אין צורך בבדיקות נוספות ומתחילים טיפול לעיתים יש צורך במבחנים אחרים כמו בדיקת טובה , בהערכה אצל נוירולוג אין צורך בריטלין במבחן טובה לפעמים נותנים.
    שמיעה - לא אמרת כמה הירידה אך אין ספק שגם לה חלק בדבר
    מקווה שהדברים יסתדרו
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו