פעוט בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן שנתיים וחצי
    אורית
    18/03/2010

שלום רב,
    הבן שלי בן שנתיים וחצי, נמצא בגנון מגיל שנה ו5 חודשים. בנוסף,מגיל שנתיים אנחנו לוקחים אותו לחוג התפתחות בתנועה אחת לשבוע. המדריכה בחוג (אשר רואה אותו כבר יותר מחצי שנה) איבחנה שיש לו רגישות תחושתית למגע עדין. היא רואה שהוא מעדיף להתרחק מהקבוצה וכשילד בא לשחק במתקן שהוא משחק בו הוא לרוב מעדיף להתרחק ולחזור רק כשהילד מפנה את המתקן.
    בגן הוא משתתף פעיל בחוגים שיש בגן - יש לו קבוצת חברים קטנה וקבועה והגננת אומרת שהיא לא רואה שום בעיה אצלו.
    אציין כי הוא חכם מאוד - הוא יודע לספור, לזהות את המספרים עד 10 וגם למנות חפצים. מכיר המון צורות ואת כל הצבעים - מבדיל גם בין צבעים קרובים כמו כחול ותכלת ואפילו התחלנו, בהדרכת המדריכה בחוג, ללמד אותו אותיות (יודע כבר 5 אותיות והפנים אותן נהדר). כמו כן הוא מרכיב פזלים של יותר מ-25 חלקים לבד.
    שמתי לאחרונה לב שאכן יש לו בעיה עם מגע - לפעמים כשאני נוגעת בו תוך כדי שהוא עושה משהו אחר הוא מרביץ לי ורואים שהמגע הציק לו, כמו כן כשהוא מתלכלך בידיים הוא בא אלי שאנגב לו כמעט תמיד. המדריכה בחוג אמרה לי לעסות לו את הידיים כל יום לפני הגן כדי להרגיל אותו למגע עדין אבל הוא ממש מתנגד.
    מה עוד אפשר לעשות? אני יודעת שאבחון ממש אפשר לעשות רק אחרי גיל 3 אבל חבל לי לחכות עד שתתפתח בעיה אם אפשר למנוע.
    אודה לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• רכגישות למגע

19/03/2010

אורית שלום,
    לפי תיאורייך, לא ברור אם יש או אין רגישות מיוחדת למגע. ייתכן שהילד נרתע מדברים מסויימים בגלל חוסר בטחון או חשש, וזה תואם לגילו.
    גם אנשי המקצוע יודעים שאפשר לאבחן בעייה לפני גיל 3, אבל לא תמיד, ולכן מעדיפים להמתין עד גיל 3, במיוחד במקרה כמו שלכם.
    ובכל אופן, אם את מוטרדת, או את רואה שהילד סובל, את בהחלט יכולה לפנות למרפאת בעיסוק התפתחותית. ממילא עד שתתקבלי, יעברו עוד 2-3 חדשים.
    בינתתיים - הניחי לו. בחוודאי שאם הוא רגיש למגע, אין זה הגיוני לטפל בו במסז' שהוא מתנגד לו.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו