מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחצי - התפתחות תקינה?שרית18/05/2010
אני מודאגת בקשר להתפתחותו התקשורתית של בני בן השנה וחצי.
עליי לציין ולהקדים כי דאגתי נובעת בין השאר מכך שמדובר בתאום אשר אחותו התאומה הנה מפותחת מאוד מילולית.
2 סיבות עיקריות מדאיגות אותי:
א- אוצר המילם שלו הוא דל (בעיקר אבא ושלל הברות נוספות) - הערה נוספת אנחנו מדברים בבית ב-2 שפות (אני והבייביסיטר באנגלית ובעלי והאחים - בעברית).
ב- וזו הדאגה העקרית - הוא אינו מזהה אברי גוף וכן מסרב לתת לאחרים דברים שניתנים לו (ז"א להשמע להוראות של תן - רק קח).
יש לי מעין תחושה כאילו הוא מסרב להקשיב לי
אגב, אינני חושבת שיש בעיית שמיעה (גם נבדק בבי"ח כשנולד וגם מגיב לקולות ורעשים שנשמעים מאחוריו)
מדובר בילד זריז שמח ושובב במיוחד.
כמו כן הוא עושה שטויות שאינני בטוחה שכבר היה צריך להבין שלא לעשותם לדוג':
אתמול בעודי מכינה את האמבט ומפשיטה את אחותו התאומה, הוא פשוט נכנס במהירות לאמבט בעודו לבוש ונעול מכף רגל עד ראש. עם צהלות שמחה ואושר.
יש לציין כי מבחינות אחרות ניכר כי הוא בנורמה: הולך מגיל שנה +3 ח',
הוא רוקד ומוחא כף כאשר אני שרה לו או כאשר צופה בטלויזיה.
מחכה תנועות שירה
מדביק מדבקות וצובע
משחיל קוביות לתוך קופסה ומוציא.
כאשר אני מקריאה סיפור, הוא יתשיב עליי בשמחה ויקשיב (לפחות לרובו)
האם עליי לפנות לאבחון?
האם זה בגדר הנורמה?
האם יש דרך שביכולתי לקדם אותו?
תודה רבה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי
19/05/2010שרית שלום,
כל מה שאת מתארת בהחלט נורמטיבי לגיל שנה וחצי. את כנראה "מבולבלת", בשל ההשוואה התמידית לאחותו התאומה, שיותר מפותחת. אולי הוא באמת גם קצת יותר שובב מאחותו, ולכן עושה דברים לא צפויים.
אינני רואה סיבה לדאגה.
מבחינת קידום הילד - הרבה לדבר אליו, להדגים לו. אם יש לך אפשרות, טוב ליצור מצב שפעם ביומיים לפחות, תוכלי להקדיש לו חצי שעה נטו, רק לו, ואז "ללמד" אותו דברים שונים, בעיקר שפה.
עקבי אחר השפה שלו בחדשים הקרובים, ייתכן שמשום שאתם דוברים שתי שפות, והוא בן, ותאום, עלול להיות עיכוב מסויים בהתפתחות השפה. אם כן, בגיל שנתיים מומלץ לפנות לקלינאית תקשורת.
כל טוב ! בוודאי שלא קל לך, אבל אני מקווה שאת נהנית, ויש לך שמחה ונחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)