מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פספוסי קקי בתחתונים או טיטול?שרית04/07/2010
שלום, אני אמא לילד בן שנתיים ושבעה חודשים. לפני חודש התחלנו גמילה מחיתולים . בימים הראשונים היו הרבה פיספוסים של פיפי וקקי, עם הזמן חל שיפור. כעת כמעט ולא מפספס פיפי, משתמש בסיר ,בישבנון, מוריד לבד בגינה ו"משקה" עצים. לגבי קקי עושה בשרותים כשמושיבים אותו, לא מבקש או מודיע שיש לו קקי ועדיין מפספס לפעמים. בבית אין בעיה כי ברגע שאנחנו רואים שהוא מתחיל קקי בתחתון אנחנו מציעים לו לשבת בשרותים ושם הוא מסיים. הבעיה כרגע היא בגן, המצב לא נוח לגננות עד שהן קולטות שהוא פספס הכל כבר נמרח ולעיתים הסביבה מתלכלכת ולכן הן מציעות להלביש לו חיתול בכדי שהוא יעשה בו את הקקי. חשוב לציין שעם הבן הבכור (שהיה באותו גן) הייתה לנו בעיה של חרדת אסלה והוא עשה קקי רק בחיתול עד גיל 4.5. אני מאוד לא רוצה להכנס שוב למצב הזה והנטיה שלי לסרב לפתרון של חיתול רק לקקי לתת לו זמן להתרגל, אבל אני ממש לא יודעת מה נכון ואשמח לקבל יעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוסים
04/07/2010שרית שלום,
הגמילה בגן היא תמיד יותר מורכבת מאשר בבית. הרבה ילדים נרתעים מהליכה לשרותים בגן ,מסיבות שונות, ובכל מקרה - היה טוב לו הגננת היתה מוכנה לקחת יוזמה בשלב זה, ולהביא את הילד מיוזמתה לשרותים אחת לשעתיים, כדי שיתפנה, במקום לחכות עד ש"יברח" לו.
נסי לבקש את הגננת, אולי תשתף פעולה. אם לא - נסי שהילד יתרוקן בבית, אולי אפילו בבוקר, לפני ההליכה לגן, ואז יהיה "נקי" בשעות הגן.
זה שלב קשה קצת, עד שמגיעה הגמילה המלאה, אבל אין לי פתרון פלא. רק סבלנות.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שרית05/07/2010ההמלצה שלך תואמת את התחושות שלי ואני באמת אנסה לדבר עם הגננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)