תינוקת בת 9 חודשים שזוחלת רק גחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 9 חודשים שזוחלת רק גחון
    יערה
    13/07/2010

שלום רב,

ביתי המקסימה בת 9 חודשים. היא זוחלת אך ורק בזחילת גחון והיא עושה זאת גם מהר מאוד.
    עד כה לא הרימה כלל את הטוסיק. אם אני עוזרת לה תוך הנחת היד מתחת לבטן וקירוב הישבן היא מרימה את עצמה לתנוחת 6 כולל ניעות קדימה אך לא למשך זמן רב ולא מיוזמתה. היא מצליחה לטפס ביעילות מעל הרגל שלי או מעל חפצים שונים.
    הילדה כבר מגיל 7 חודשים מרימה את עצמה לתנוחת ישיבה בעגלה. קשה מאוד לשכנע אותה לא לעשות כן (יכול להיות שהדבר מצביע על טונוס שרירים גבוה שמקשה עליה?). גם כשהיא על הטרמפולינה בתמוחת כיסא נוח היא ישר רוצה לשבת.

אני משערת לעצמי שמשהו פה לא תקין.
    למי נהוג לפנות במקרה זה?
    לאורטופד ילדים?
    לפזיוטרפיסט ילדים?
    האם אלו יצליחו לטפל בבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זחילת גחון

14/07/2010

אפרת שלום,
    בתך נראית לי לפי תיאורך בהחלט בסדר.
    ילדים נוהגים לזחול בכמה דפוסים, לאו דווקא על 6. יש ילדים שמדלגים על זחילה, וגם זה בסדר. זה איננו שלב הכרחי.
    אני מכירה ילדים רבים המעדיפים זחילת גחון, ואם זה משמש אותם בצורה פונקציונלית - לבריאות !.
    גם עניין הישיבה נראה לי תקין בהחלט.
    ובכל זאת, אם אינך רגועה - תוכלי לבקש הפנייה לפיזיותרפיסטית התפתחותית. ראשית, תבדוק את הילד, ואז תאמר לך אם יש צורך בטיפול.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו